Setari Cookie-uri

Rezultatele analizelor obligatorii - noi masuri medicale

Pe 30 iunie s-a ncheiat anul prevăzut pentru derularea PNESS. Nu nseamnă că se ncheie şi programul. Acesta va continua n actuala formulă pnă la sfrşitul anului 2008 pentru a da posibilitatea ct mai multor cetăţeni care, din diverse motive, nu s-au prezentat ncă la medic, să facă acest lucru.

După un an de derulare a PESS cetăţenii au devenit mai receptivi la cultura medicală care presupune controale medicale periodice şi, ceea ce este foarte important şi îmbucurător, au devenit mai atenţi cu propria sănătate.

Medicii de diferite specialităţi au salutat programul deoarece s-a dovedit că el chiar ajută la depistarea precoce a bolilor şi aş dori să se înţeleagă că lucrăm pentru viitorul naţiunii împreună cu medicii, cu personalul de specialitate.

În urma rezultatelor trimestriale obţinute pe parcursul derulării PNESS am luat legătura cu medicii specialişti, cu asociaţiile de pacienţi, am făcut evaluări şi am schiţat politici de prevenire şi management a unor boli cu incidenţă mare cum sunt diabetul, afecţiunile cardio-vasculare , cancerul, hepatitele virale, bolile rare cu mare incidenţă pe fondurile publice.

Citește și:

În perioada 1 iulie 2007- 30 iunie 2008 s-au prezentat la medic şi au fost evaluaţi 11.104.655 de cetăţeni, peste 55% din populaţia ţării, care a primit taloane. Din aceştia 43,4% sunt bărbaţi iar 57,6% sunt femei.

Din cei peste 11 milioane de cetăţeni evaluaţi, 9.889.062, adică 89,9 % o reprezintă asiguraţii.

Restul de 1.215.593, adică 5,7% sunt persoane neasigurate.

Se poate constata utilitatea programului şi prin numărul foarte mare de persoane neasigurate care au posibilitatea să ajungă la medic, să-şi evalueze starea de sănătate şi, dacă este cazul, să fie incluse în programele naţionale de sănătate finanţate de la bugetul statului.

Citește și:

Cea mai bună prezentare la medicul de familie (59-64% ) s-a înregistrat în judeţele Harghita, Covasna, Dolj, Alba, Mures, Arges, Salaj, Gorj, Participarea cea mai redusă (41-34 % ) a fost înregistrată în judeţele : Giurgiu, Mehedinti, Tulcea, Vrancea, Bacau, Calarasi, Ilfov şi municipiul Bucuresti.

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.