Raceala sau... gripa?

Deseori te trezesti dimineata stranutand, tusind, cu dureri de cap, febra si dureri musculare, intrebandu-te daca este o simpla raceala sau o infectie gripala. Este important sa cunosti diferentele dintre cele doua afectiuni, pentru ca au evolutie, complicatii si severitate diferita.

Deseori te trezesti dimineata stranutand, tusind, cu dureri de cap, febra si dureri musculare, intrebandu-te daca este o simpla raceala sau o infectie gripala. Este important sa cunosti diferentele dintre cele doua afectiuni, pentru ca au evolutie, complicatii si severitate diferita.

Raceala este o afectiune respiratorie superioara mai usoara decat gripa. In timp ce simptomele racelii sunt moderate si tin cateva zile, gripa se poate intinde de la cateva zile la cateva saptamani, iar intensitatea simptomelor este mai mare. Gripa poate degenera in afectiuni mai grave precum pneumonia si poate necesita spitalizare.

Care sunt simptomele banalei raceli?

Simptomatologia racelii debuteaza de obicei cu o durere in gat, care dispare in cateva zile. Din a patra, a cincea zi apar simptome nazale, secretii nazale, congestie si tuse. Febra nu este comuna la adulti, insa o temperatura usor ridicata este posibila. De regula, copiii sunt cei care fac febra in timpul unei raceli.

Retail jobs

Secretia nazala este la inceput appoasa, abundenta, dupa care devine ma iconsistenta si de culoare ma inchisa. Acest lucru este normal si nu are semnificatia unei suprainfectii bacteriene, de exemplu o sinuzita.
Raceala si simptomele asociate sunt apanajul catorva sute de virusuri.

Cat dureaza simptomele racelii?

Simptomele racelii tin de obicei in jur de o saptamana. In primele trei zile in care sunt prezente simptomele, persoana bolnava este contagioasa. In acesta perioada bolnavul poate transmite boala sa celor din jur, de aceea este important sa stea in casa si sa beneficieze de cat mai multa odihna. Daca raceala nu da semne de vindecare dupa o saptamana, poate fi din cauza unei infectii bacteriene pentru care este necesar tratament antibiotic prescris de un medic.

De multe ori se pot confunda simptomele racelii cu cele ale rinitei alergice sau ale unei infectii sinusale. Daca simptomele racelii debuteaza rapid si se imbunatatesc dupa o saptamana, este vorba cel mai probabil de o raceala si nu de alergie. Daca, din contra, simptomele se mentin si dupa o saptamana, trebuie consultat un medic pentru a vedea daca nu se dezvolta o alergie sau sinuzita.

Care sunt simptomele gripei?

De cele mai multe ori simptomele gripei sunt ma isevere decat ale unei banale raceli si debuteaza mai rapid. Simptomele includ durere de gat, febra, dureri de cap, dureri musculare, congestie, tuse, stare generala alterata. Este cauzata de o multime de tulpini de virusuri gripale.

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri