Setari Cookie-uri

10 trucuri pentru silueta

Modul de trai modern ne indeamna din ce in ce mai mult spre comoditate, spre activitati de birou, hrana haotica, somn putin si lipsa de miscare. Toate acestea nu doar ne afecteaza sanatatea, dar si imaginea, crescand riscul de obezitate. Sa recunoastem ca problema surplusului de kilograme devine din ce in ce mai apasatoare pentru ambele sexe.

6. Periajul limbii

Curatirea dintilor nu este echivalenta cu o igiena orala corespunzatoare. Saliva, limba, obrajii pot acumula o serie de bacterii care conglomereaza in retele mai mult sau mai putin aderente ce pot ajunge prin inghitire in stomac si mai departe in intestine, influentand flora locala, determinand constipatia, acumularea de toxine, dezvoltarea tulburarilor digestive si in final este declansat un intreg lant al “dereglarilor” greu de oprit, ce are printre alte efecte si obezitatea.

7. Fara grasimi

Aproape orice produs animal contine grasimi, doar ca unele produse contin lipide mult mai mult decat altele. Consumati carne macra de pui sau peste, mezeluri slabe (ar fi mai bine sa le evitati daca puteti), lactate cu continut scazut de grasimi (lapte, branza, fara cascaval, frisca etc).

8. Mirosuri care inhiba foamea

Citește și:

O serie de cercetari au scos la iveala interferenta inhibanta a unor mirosuri asupra senzatiei de foame, astfel se considera ca menta si mirosul de mere au efect inhibant in acest sens.

9. Cura de detoxifiere

O data la cateva luni este indicata o cura de detoxifiere, care se poate tine prin diverse metode, insa cele mai sanatoase sunt cele bazate doar pe fructe, legume si ceaiuri.

10. Scarile si mersul pe jos

Ideal ar fi sa va rezervati timp in fiecare seara de o plimbare mai lunga, singuri sau alturi de o companie placuta. Mersul pe jos este foarte sanatos atat pentru starea fizica si psihica, cat si pentru mentinerea in forma. Liftul nu este nici el un “prieten” de nadejde, scarile trebuie urcate treapta cu treapta.

Un articol de Iulia DIBU

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.