Setari Cookie-uri

Un nou tratament in cosmetica

Artecoll este un nou tip de impant injectabil, pe baza de colagen, utilizat in tratamentele cosmetice pentru corectarea de lunga durata a ridurilor si imperfectiuniilor cutanate. Artecoll este compus din sfere minuscule, confectionate dintr-un material numit polimetilmetacrilat (PMMA), suspendate intr-o solutie de colagen cu lidocaina un anestezic ce suprima durerea usoara rezultata in urma tratamentului.

Artecoll este un nou tip de impant injectabil, pe baza de colagen, utilizat in tratamentele cosmetice pentru corectarea de lunga durata a ridurilor si imperfectiuniilor cutanate. Artecoll este compus din sfere minuscule, confectionate dintr-un material numit polimetilmetacrilat (PMMA), suspendate intr-o solutie de colagen cu lidocaina – un anestezic ce suprima durerea usoara rezultata in urma tratamentului.

Microsferele din PMMA au dimensiuni de 32-40 microni. Acest material a fost folosit inca din 1930 in proteze dentare, reparatii oasoase, pacemakere etc. Microsferele sunt bine tolerate de organism si sunt de 4 – 5 ori mai mari decat o celula rosie din sange.

Artecoll se foloseste de proprietatea orgasnismului de a izola substantele straine prin incapsularea lor in tesut conjunctiv. Acest proces, prin care microsferele de PMMA sunt inglobate in tesut conjunctiv, este complet in aproximativ trei luni. Absorbtia (fagocitoza) sau dislocarea microsferelor sunt prevenite de incapsularea fiecareia in tesutul conjunctiv.

Citește și:

Este posibil ca dupa disparitia edemului, ridurile sa reapara dupa cateva saptamani. Acesta este un lucru normal; ele se vor estompa in urmatoarele luni, pe masura ce organismul produce tesut conjunctiv in acele zone.

Implantarea microsferelor de PMMA sub tegument stimuleaza cresterea tesutului conjunctiv (fibroplazie) si sinteza colagenului, marind volumul tesuturilor de sub ridurile sau depresiunile care se doresc corectate.

Procedura de injectare de Artecoll incepe prin aplicarea locala a unui anestezic cu o ora inainte de inceperea tratamentului. De asemenea, Artecoll contine o anumita cantitate de anestezic (lidocaina) pentru a reduce discomfortul post-procedura. Acele folosite pentru injectare sunt foarte fine iar injectia este practic nedureroasa. Iata cele mai importante aspecte ale tratamentului cu Artecoll:
• se face o serie de injectii fine, sub suprafata pielii;
• Artecoll umple spatiile libere si ridica pielea la un nivel uniform;
• o usoara netezire se poate observa imediat dupa tratament;
• dupa 2 - 3 luni, organismul va ancora permanent microsferele din artecol pentru un efect de lunga durata;
• dupa tratament se poate instala un edem usor, cu roseata si discomfort, dar care dispare in decurs de doua zile;
• efectul definitiv se va observa in aproximativ trei luni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.