Setari Cookie-uri

Previziuni medicale pentru anul 2009

In fiecare an domeniul sanatatii consemneaza inovatii medicale deosebite, noi descoperiri ce imbunatatesc calitatea vieii, noi medicamente si metode de tratament pentru bolile cronice. Anul 2009 nu va face exceptie cercetatorii vor continua identificarea genelor, obtinerea unor medicamente mai eficiente si a unor metode de diagnostic mai performante.

O noua metoda de a preveni infectiile cu germeni MRSA, rezistenti la penicilina, (stafilococul auriu meticilino-rezistent) a fost pusa la punct de o echipa de experti din Glasgow, Marea Britanie. Aceasta se bazeaza pe utilizarea unor fire de sutura si a unor pansamente populate cu virusuri ce distrug bacteriile. Stafilocucul auriu meticilino-rezistent provoaca infectii ale pielii care uneori poate conduce la pneumonie, septicemie si alte infectii cu potential letal.

Inlocuirea percutanata a valvelor inimii. In acest moment inlocuirea unei valve cardiace este o interventie laborioasa ce implica operatia pe cord deschis. Noile tehnologii ar putea introduce inlocuirea valvelor defecte pe calea unor vase de sange, fara a mai fi necesara interventia chirurgicala majora practicata in prezent. Noua procedura ar scadea numarul si gravitatea complicatiilor, efectele adverse si ar reduce durata recuperarii.

Citește și:

Medicamente mai sigure. Milioane de oameni se afla sub tratament cu anticoagulante, medicamente care previn formarea cheagurilor de sange. Acestea asigura o fuiditate normala a sangelui, insa au efecte adverse periculoase. Noile medicamente anticoagulante vor avea o eficienta imbunatatita si efecte adverse mai reduse.

Inima semi-artificiala. Pacientii aflati pe listele de transplant de cord vor putea beneficia de implantarea unor pompe mecanice, de mici dimensiuni, in interiorul inimii, in asteptarea unui cord compatibil.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.