Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului in functie de varsta

Pentru femeia moderna de astazi ca si pentru femeile din toate timpurile, atentia acordata infrumusetarii si ingrijirii tenului este departe de a fi o activitate frivola si lipsita de importanta. O femeie ingrijita este o femeie care stie ce inseamna respectul de sine si isi cunoaste propria valoare. Nu spune nimeni ca o femeie este atractiva doar la 20, doar la 30 sau doar la 40 de ani.

La 40 de ani trebuie evitate alimentele prea excitante, sarate si piperate, alcoolul si cafeaua in exces, produse ce afecteaza sanatatea pielii. La aceasta varsta, tenul trebuie sa beneficieze de o ingrijire speciala deoarece are tendinta sa se deshidrateze, sa se rideze sau chiar sa se ingrase (in unele cazuri rare) din cauza dereglarii glandelor sebacee. Pentru a reda tenului aspectul sau tanar, puteti apela la un cabinet specializat pentru a efectua un peeling cosmetic care inlatura stratul de celule moarte de la nivelul pielii si stimuleaza regenerarea celulelor vii.

Pentru atenuarea ridurilor, va puteti gandi si la tratamente precum microdermabraziune sau injectii cu botox. Nivelul de estrogen din piele incepe sa scada, de aceea este bine sa apelati la cremele hidratante destinate reducerii ridurilor si indeosebi cele ce contin hidroacizi alpha (AHA), retinol si peptide. Pe timpul noptii, folositi o crema nutritiva cu foarte multi antioxidanti si periodic, o data pe saptamana, efectuati un scrab facial cu un produs non-agresiv.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Coafurile inedite ale primaverii. Tendinte in 2009

32, varsta maximei atractivitati feminine

Taine si simboluri ascunse in ceasca de ceai

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.