Setari Cookie-uri

Care este adevarul: vaccinul contra HPV este bun sau rau? - Forumul Healthy

Adesea denumirea acestui vaccin este confundata cu cea de "vaccin contra cancerului de col uterin". In realitate insa, cancerul de col uterin are multe cauze, printre care numarul de contacte sexuale, varsta, contacte sexuale violente, infectii vaginale si ale organelor genitale repetate, neefectuarea testului Papanicolau, cauze hormonale, predispozitie genetica, nasteri multiple dar si infectia cu anumite tulpini de Papilloma Virus Uman (HPV).

Efectele secundare ale vaccinului:
- mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri;
- şoc anafilactic şi epilepsie;
- paralizii;
- atacuri de panică şi tulburări circulatorii;
- stare de rău, dureri de cap şi de spate;
- căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei) ;
- tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli;
- lipsa poftei de mâncare, depresie;
- ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă;
- meningită virală;
- deces .

Mortalitate: până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese posibil asociate cu Gardasil. Alte două decese s-au constatat în Germania şi Austria . De asemenea în SUA s-au înregistrat alte aproape 10.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcină.

Citește și:

Pentru motivele de mai sus, noi nu încurajăm folosirea acestui vaccin. Decizia vă aparţine.

Cititi mai multe din spusele Onutei

aici

.

Gamditiva bine inainte de a va vaccina fetitele."


Loredana_84r are insa o parere buna despre acest vaccin: "Stiu ca parerile sunt impartite din cauza statisticilor din America si din cauza introducerii recente pe piata a vaccinului, insa din cate am inteles eu la facultate (Medicina) la Epidemiologie decesele nu prea ar fi fost legate de vaccin in sine, ci de persoanele care l-au facut. Adica persoanele respective ar fi decedat oricum si fara vaccin din alte cauze, independente de vaccinare. Si acum voi ce ati alege, in conditiile in care orice medicament are reactii adverse, sa va doara capul, sa aveti ameteli, sa vomati, sa avetie insomnie o noapte si sa aveti o stare mai proasta, ca dupa orice vaccin - deci sa va vaccinati, sau sa stiti in continuare ca sunteti predispuse la cancer de col uterin. Acestea nu sunt vorbe in vant. Daca nu ma credeti, duceti-va la Institutul Oncologic de la Fundeni sa vedeti cate femei sunt internate. Sunt destul de multe tinere ca sa te convinga sa faci vaccinul (ultima cu care am stat de vorba avea doar 27 de ani, acum nu stiu daca mai traieste). Intr-adevar cel mai frecvent cancerul de col apare pe la 50 de ani, dar majoritatea vrem sa ajungem la aceasta varsta. Cunosc pe cineva apropiat care are cancer de col uterin stadiul III. Eu m-am vaccinat."

Citește și:

Va asteptam sa va alaturati dicutiilor noastre privind vaccinarea contra HPV mai jos, in rubrica de comentarii sau pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.