Setari Cookie-uri

Topul celor mai bizare fobii

In termeni de specialitate fobia este definita ca stare permanenta de teama fata de diverse situatii, activitati, obiecte sau persoane.

5. Gimnofobia – teama de nuditate

Reprezinta teama de a fi vazut gol si de a vedea alte persoane dezbracate, chiar si in situatiile in care acest lucru se considera normal. Se pare ca teama in cauza este intens corelata cu tulburarile sexuale. Se poate ca unele dintre femeile care nu accepta sa faca sex cu lumina aprinsa, sa aiba aceasta fobie...

4. Ergasiofobia – teama de munca

O fobie care pare sa afecteze din ce in ce mai multe persoane este teama de munca. Din punct de vedere medical, aceasta fobie chiar exista, reprezentand conditia psihologica a multor oameni. De altfel, se pare ca aceasta teama reprezinta un simptom pentru alte boli mintale mai grave.

3. Coulrofobia – teama de clovni

Desi nu reprezinta un lucru neobisnuit in cazul copiilor, s-a dovedit ca aceasta fobie poate afecta si adolescentii sau adultii. De cele mai multe ori adultii nu admit o potentiala aversiune fata de clovni, fiind perfect constienti ca este ceva irational.

Citește și:

2. Cromofobia – teama de culori

Oamenii care sufera de cromofobie sunt nevoiti sa stea departe de tot ceea ce este colorat, pentru ca ii ingrozeste. Cam greu intr-o lume multicolora...

1. Itifalofobia – teama de… erectie!

Desi pare de necrezut, aceasta fobie face tot mai multe “victime” in fiecare an. Oamenii devin din ce in ce mai agitati la vederea unui penis in erectie, iar acest lucru poate avea urmari grave in viata personala. Se manifesta si la barbati si la femei. Oare?

Sursa: Yuppy.ro

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.