Setari Cookie-uri

Puterea gandului

Suntem creatori, suntem creatii si, invididual, purtam un aflux de energie. Suntem parte a universului, putem atrage raul in momentul in care punem raul in fata. Gandurile aduc deopotriva energie pozitiva si negative, gandurile ne pot transforma chipurile, ne pot echilibra sau dezechilibra energetic, ne pot aduce sau ne pot rupe de intreg universal nostru relational. Gandurile sunt forte dinamica, in evolutie, in alergare, in graba. Gandurile misca...

Nikki Owen, adept al tehnicii programarii neurolingvistice, a apelat la un experiment simplu “(testul dragoste-ura” il numeste el) la care au participat sute de femei folosindu-se de… mere, fructe ce au in compozitie 60% apa, procent in care apa se regaseste si in corpul uman. Prima jumatate taiata a fost pusa intr-un recipient pe suprafata caruia a fost lipita o eticheta cu “iubire”si timp de o saptamana participantilor le-a revenit datoria de a impartasi marului cuvinte frumoase, pozitive, pline de afectiune si caldura. Cealalta jumatate de mar a fost pusa intr-un alt recipient pe care a fost lipita eticheta “ura”. Din nou, participantii au trebuit sa transmita acestei jumatati de mar mesaje ostile, distructive, incarcate de negativism si ura. La sfarsitul saptamanii, jumatatea de mar pe care scria “ura” era mai stricata si intr-un stadiu mai avansat de degradare decat cealalta. Poate ca un experiment ce consta in taierea marului in doua jumatati si manifestarea sentimentelor fata de cele doua jumatati de mar suna de-a dreptul banal, smintit si idiot, insa este un experiment extraordinar ce denota puterea gandului nu doar asupra psihicului, dar si a fizicului. Rezultatele nu pot fi negate, iar micul experiment il poti incerca si tu acasa.

Citește și:

Nikki Owen este de parere ca mentinerea frumusetii si a tineretii fizice depinde in mare masura de felul in care ne adresam noua insene, spunandu-ne cuvinte pozitive, adoptand ganduri optimiste sau avand o peceptie mai fericita asupra vietii. Ar trebui de asemenea sa constientizam impactul pe care gandirea il poate avea asupra infatisarii. “In interiorul sau, fiecare dintre noi are puterea de a-si crea viata pe care si-o doreste”, afirma acesta. Concluziile experimentului lui Nikki se bazeaza pe o alta teorie celebra, cea a profesorului japonez Masaru Emoto.

Conform cercetarilor lui Masaru Emoto, moleculele din cristalele de apa pot fi influentate de gandurile, cuvintele si sentimentele noastre, determinand in consecinta forma cristalelor. Apei i-au fost adresate doua tipuri de mesaje verbale diferite: pozitive si negative. S-a observat ca moleculele de apa expuse mediilor afectuoase, fericite si mesajelor verbale de tip pozitiv au format cristale simetrice, proportionale, in timp ce moleculele de apa expuse influentelor neplacute si cuvintelor au capatat forme neregulate. Daca apa este influentata de gandurile noastre, daca un mar este receptiv la puterea mintii noastre, la sentimentele noastre negative si pozitive, la emisiile si vibratiile noastre emotionale ganditi-va ce impact urias avem noi asupra noastra.... Sentimentele negative, frustrarile, mania, ura, gelozia, ranchiuna, dorinta de razbunare ne afecteaza corpul psihic si pe cel fizic, atacand celulele corpului, organele, favorizand boli de inima, ficat, cancer, etc. La polul pus, sentimentele pozitive vindeca, conduc spre armonie, echilibru, spre intregirea ca sens.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.