Setari Cookie-uri

Beneficiile culorilor asupra corpului

Culoarea, aceasta nsusire a tuturor lucrurilor, constitue una din componentele importante nu numai ale echilibrului ambiantei interioare a locuintei, ci si a starii noastre afective.Culorile nchise induc stari depresive, descurajante, cele prea vii sunt obositoare, iar culorile deschise nveselesc. Tot culoarea este cea care ne face bucurosi, deschisi, comunicativi, sociabili sau, dimpotriva, tacuti, interiorizati, meditativi.

Albastru: este un bun imunostimulent, ajuta la refacerea tesuturilor si celulelor. Se recomanda în special în caz de infectii cu bacterii si virusuri, febra, varsaturi, arsuri, inflamatii, întepaturi de insecte, migrena, diaree, insolatie si bufeuri de caldura (la menopauza), dureri de dinti, dureri menstruale.

Indigo: ajuta la interiorizare, purifica sistemul circulator, stimuleaza activitatea tiroidei si paratiroidelor, este antialgic. Se recomanda în caz de idei obsesive, convulsii, halucinatii, psihoze, boli ale nasului si urechilor, sinuzite, astm bronsic.

Violet: stimuleaza imunitatea si sistemul nervos, ajuta la dezintoxicare, îndeparteaza agresivitatea si frica, ofera inspiratie artistica înalta. Se recomanda utilizarea sa în caz de celulita, boli ale rinichilor si vezicii urinare, tulburari psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicatii cronice.
Expunerea se face direct pe pielea goala, daca nu exista contraindicatii, nuditatea este necesara.

Citește și:

Autor: Psiholog Iulia Florea

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.