Setari Cookie-uri

Descopera secretele psihologice ale mazgaliturilor tale

Banalele desene si mazgalituri pe care le schitam grabit pe marginea unei foi de hartie atunci cand vorbim la telefon sau cand ne aflam in timpul unei sedinte reprezinta ecoul partii subconstiente a mintii umane. Ascunzand anumite semnificatii psihologice, aceleasi mazgalituri spun multe despre felul de a fi al unei persoane, dar si despre starea sa emotionala.

Patratele, cutiile sau figurile tridimensionale complicate sunt mai susceptibile de a fi desenate de persoanele de sex masculin, existand in schimb o probabilitate mai mare ca figurile rotunde precum cercurile sa fie desenate de persoane de sex feminin. De asemenea, cercurile indica sentimente mai pasive si mai blande decat figurile in unghiuri ascutite, dar si dorinta de a gasi linistea, unitatea, perfectiunea emotionala. Triunghiurile indica ratiune si dorinta de a aduce o situatie anume intr-un stadiu de finalitate.

Liniile si firele incurcate pot fi un simbol al unor restrictii care ti se impun intr-un anumit domeniu al vietii si care nu iti permit sa actionezi in maniera in care ti-ai dori. Persoana care deseneaza linii alambicate se poate simti presata si constransa de circumstantele in care se afla.

Mazgaliturile sub forma de nori tradeaza o fire visatoare, care are tendinta de a fugi de realitate. Persoanele care schiteaza nori sunt introvertite si au tendinta de a se refugia in lumea lor interioara. Norii pufosi indica sentimentul de libertate si seninatate sufleteasca, iar cei intunecati, din care se scurg picaturile de ploaie, indica un inceput de depresie. Subconstientul vorbeste prin mazgaliturile tale: Asculta-i secretele psihologice!

Daca schitezi case, inseamna ca la un nivel subconstient esti atasata de ideea de siguranta, stabilitate si de securitate. Pretuiesti relatiile si familia este pentru tine, mai mult decat orice altceva, aducatoare de echilibru si implinire. Totodata, desenarea de case poate indica faptul ca persoana respectiva tanjeste dupa o casa, o familie, dupa ceva care sa-i apartina numai lui.

Ferestrele indica gradul de sociabilitate al unei persoane. Cu cat o persoana deseneaza mai multe ferestre intr-o casa, cu atat va fi mai comunicativa si calda. Daca o casa pe care o desenezi este inconjurata de garduri, iata o dubla incercare a subconstientului de a-ti arata ca simti nevoia de protectie. Turlele si hornurile inalte indica sensibilitate.

Casele largi, extinse pe orizontala, tradeaza o fire atasata de confort si de lucrurile materiale, dar si nevoia de certitudini si siguranta in relatiile cu ceilalti. O casa inalta, extinsa mult pe verticala, este un indiciu al unei firi reci, distante, prea putin flexibile. Desenarea unei case care lasa impresia a fi goala si parasita (fumul nu este desenat iesind pe horn, perdelele sunt inexistente) poate trada sentimentul de singuratate si dorinta/ nevoia de a vorbi cu cineva despre sentimentele tale, despre ceea ce ti se intampla pe plan emotional.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.