Setari Cookie-uri

Depresia ca boala si nu ca moft!

Depresia este mai mult decat o stare neplacuta este o boala serioasa. Daca toti ne simtim tristi uneori, nu suntem in apele noastre din cand in cand, unii oameni simt aceste sentimente foarte intens si pentru lungi perioade de timp, de cele mai multe ori, fara sa aiba un motiv anume. Aceasta este depresia.

Depresia este mai mult decat o stare neplacuta – este o boala serioasa. Daca toti ne simtim tristi uneori, nu suntem in apele noastre din cand in cand, unii oameni simt aceste sentimente foarte intens si pentru lungi perioade de timp, de cele mai multe ori, fara sa aiba un motiv anume. Aceasta este depresia.

depresia ca boala Depresia este una dintre cele mai comune probleme mentale. Unul din cinci oameni experimenteaza boala intr-un anumit moment din viata sa. Depresia poate fi descrisa ca un sentiment de tristete, nefericire, mahnire, amaraciune - o stare sufleteasca apasatoare. Multi dintre noi avem aceste stari uneori, dar pentru o perioada scurta de timp, ceea ce este absolut normal.

Depresia severa insa, este o tulburare a starii de spirit care se manifesta pentru o perioada de timp indelungata. Cei care sufera din cauza acestei boli se simt pierduti, frustrati, furiosi iar aceasta stare de spirit interfereaza cu fiecare zi din viata lor, pe parcursul unei lungi perioade. Ba chiar, depresivul va experimenta episoade ale bolii de mai multe ori pe parcursul vietii.

Citește și:

“Depresia nu este o boala care trece, depresia este o boala pe care (n.r. pacientul) o sa o aiba toata viata”, spune dr. psihiatru Silviu Isacu, intr-un interviu din cadrul unui proiect social destinat intelegerii acestei boli (o coproductie The Carter Center si Deutsche Welle).

Depresia nu ar trebui sa ne sperie, nu este o boala care ne duce in mod inevitabil spre dezastru fizic si psihic, ea poate fi tratata si tinuta sub control, subliniaza acelasi medic. Aceasta suferinta poate fi atenuata sau lichidata cu medicamente. (...)Dispozitia depresiva nu este acelasi lucru cu tristetea. Dispozitia depresiva inseamna o anulare afectiva, nu este neparat tristete, pentru ca tristetea este o normalitate, tristetea da culoare vietii. Tristetea are culoare, depresia nu are culoare. Depresia este terna, este cenusie, este anestezie psihica dureroasa. In depresie nu mai poti exprima sentimente, nu le mai poti trai” - Silviu Isacu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.