Setari Cookie-uri

Mancatul emotional - Cum sa nu-ti hranesti sentimentele

Specialistii spun multe lucruri legate de mancatul emotional sau alimentatia compulsiva, insa noi vom sintetiza ideile cele mai importante si le vom expune mai jos pe intelesul tuturor.

Cand te plictisesti, mananci?

Iti place sa mananci? Mancatul te face sa te simti bine?


Cu un astfel de comportament este foarte usor sa cresti in greutate si vei dori cu singuranta sa alegi o dieta care sa te ajute sa iti redobandesti silueta. Dietele din pacate nu vor da un bun efect decat dupa ce vei urma cativa pasi de readaptare la un stil normal de alimentatie.

Cum poti scapa de obiceiul mancatului emotional?



Pasii sunt simpli dar trebuie sa ii respecti.


Fa-ti un program de mancare pe care sa il respecti. Fa-l pe zile daca ai program de activitati diferite in fiecare zi, astfel incat sa fii sigura ca vei manca controlat si ce trebuie, iar in afara meselor stabilite nu ai voie sa mai mananci nimic. De fiecare data cand ai pofta de vreun aliment, iti recomandam sa bei o limonada cu lamaie si miere (o poti face acasa si o poti lua la tine). Daca te simti de nestapanit si nici limonada nu te linisteste, ai voie un fruct, dar numai unul, nimic altceva.


Iarta-te! Vei “calca stramb” de cateva ori, dar nu renunta! Iarta-te si treci imediat la regimul de mai sus, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.


mancat emotional In regimul de mai sus ai voie sa mananci: cereale cu lapte sua iaurt, iaurt cu fructe, fructe, salate, salate cu branza sau ciuperci sau cuburi de piept de pui, salate cu peste, salate cu fructe de mare, supe, ciorbe, carne la cuptor, fiarta sau pe gratar cu aburi. Nu ai voie: pizza, fainoase, paste, paine, mezeluri, margarina, unt, smantana (ai voie cascaval).


Duminica ai voie sa mananci o prostioara, ceva la care ai poftit toata saptamana.


Atunci cand ai ajuns sa mananci doar dupa program fara a te mai gandi la mancare in restul timpului inseamna ca ai reusit sa invingi sindromul alimentatiei compulsive. Poti tine acum o dieta, dar ai grija sa fie una sanatoasa si cu suficiente vitamine pentru a nu cadea in depresie. Foarte multe diete au acest efect, in special cele exagerat restrictive sau hipercalorice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.