Setari Cookie-uri

Cand depresia te ameninta

Nu intotdeauna e posibil sa prevenim depresia, insa intr-o anumita masura, urmatoarele strategii pot ajuta la reducerea riscului de aparitie/reaparitie a depresiei:

Nu intotdeauna e posibil sa prevenim depresia, insa intr-o anumita masura, urmatoarele strategii pot ajuta la reducerea riscului de aparitie/reaparitie a depresiei:

depresie - Fi constient de riscul depresiei;

- Fa o evaluare psihiatrica si psihoterapeutica, daca este necesar;

- Dezvolta un suport social si spiritual puternic;

- Redu stresul;

- Fa exercitii fizice in mod regulat.


Fi constient de riscul de antecedente in familie


Sa tii cont de factorii care contribuie la riscul aparitiei depresiei:

- istoria familiei;

- un nivel ridicat al stresului;

- schimbari majore in viata (moartea cuiva apropiat, probleme severe de relatie);

- factori psihologici (imagine de sine scazuta, perfectionism, sensibilitate la pierdere (persoane sau bunuri) sau a fi respins de catre ceilalti);

- suport social neadecvat;

- episoade depresive anterioare;

- boli psihice cronice;

- schimburi hormonale;

- anxietate;

- medicatii care pot cauza depresie;

Fa o evaluare psihiatrica si psihoterapeutica, daca este cazul. Daca te simti coplesit de stres sau de simptome ale depresiei, poti sa faci o evaluare a sanatatii mintale. Te poti programa pentru un consult medical sau o consiliere.

Dezvolta un puternic sistem de suport social si spiritual

O retea de prieteni care te pot sprijini este benefica pentru prevenirea si tratamentul depresiei. Suportul din partea celor apropiati poate amortiza efectul stresului, care uneori poate opri depresia.

Un suport spiritual puternic poate, de asemenea, reduce riscul aparitiei depresiei. Suportul spiritual poate fi gasit in cadrul organizatiilor cu specific religios sau in in alte tipuri de organizatii, cum ar fi grupurile de meditatii. Apartinand unui astfel de grup, poti primi beneficii aditionale si suport.

Redu stresul

Exista o varietate de tehnici de relaxare care te pot ajuta sa faci fata factorilor ce contribuie la declansarea depresiei: meditatia, respiratia profunda, relaxarea progresiva, yoga si biofeedback-ul. Aceste tehnici te ajuta sa devii constient de tensiunea din corp si sa o eliberezi cu ajutorul acestor exercitii, linistind mintea si relaxand muschii. Poti reduce stresul, de asemenea, printr-un somn adecvat, repaus si recreere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.