Setari Cookie-uri

TEST: Care este partea dominanta a creierului tau?

Afla si tu care este partea creierului pe care o folosesti cel mai mult si ce spune acest lucru despre tine:

Suntem diferiti. Gandim diferit. Avem inclinatii diferite. Suntem atrasi de lucruri diferite. Gandim si actionam in modalitati diferite - ne spun cei de la Garbo.ro. Unii dintre noi sunt practici si rationali si se lasa condusi in deciziile lor de argumente logice. Altii sunt creativi si merg de cele mai multe ori pe mana instinctelor si a sentimentelor. Creierul uman dispune insa de doua emisfere: emisfera stanga si emisfera dreapta, fiecare persoana fiind dominata fie de partea stanga a creierului, fie de partea dreapta, fiecare persoana folosind mai mult o parte a creierului decat pe cealalta.

Emisfera stanga a creierului controleaza partea dreapta a trupului si este centrul logicii, al ratiunii, al analizei si al rationamentelor. Ea este responsabila pentru actiunile si taskurile ce implica judecata, rationamentul, gandirea analitica, limbajul, cifrele si numerele. Emisfera dreapta controleaza partea stanga a trupului si este centrul creativitatii, al imaginatiei, al instinctelor si al emotiilor. Partea dreapta a creierului este asociata cu abilitati precum imaginatie, intuitie, creativitate, perceptia emotiilor, sensibilitate artistica, exprimarea emotiilor.

Citește și:

Afla si tu care este dominanta creierului tau facand testul de mai jos si ce spune acest lucru despre tine. Testul in sine contine 16 intrebari cu doua variante de raspunsuri. Fiecare din cele doua variante de raspuns este asociata cu una din cele doua emisfere. Raspunde intrebarilor si tine cont de emisfera care este asociata raspunsului tau. La final, vezi care emisfera predomina in raspunsurile tale.

1. Ai obiceiul de a intarzia la intalniri sau la alte evenimente?

-Mi se intampla frecvent. – Emisfera Dreapta
-Niciodata sau aproape niciodata. – Emisfera Stanga

2. Atunci cand vrei sa impartasesti o idee cuiva si vrei sa o explici cat mai bine:

-Opiniile tale sunt insotite si de gesturi pentru a intari ceea ce spui. – Emisfera Dreapta
-Nu apelezi la gesturi. Cuvintele exprima cel mai clar ceea ce vrei sa spui. – Emisfera Stanga

Citește și:

3.Cand relatezi o intamplare unei cunostinte:

-Tintesti direct catre subiect si reusesti sa il prezinti clar, in amanunt. – Emisfera Stanga
- Te pierzi in detalii inainte de a fi tras o concluzie pertinenta si logica. – Emisfera dreapta

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.