Setari Cookie-uri

Cele trei caracteristici esentiale ale naturii umane

Daca intelegem si acceptam cele trei elemente esentiale ale naturii umane, vom fi uimiti sa constatam cum puterea noastra de a-i influenta pe cei din jur in comunicarea interpersonala va capata proportii impresionante.

Majoritatea oamenilor care daruiesc dezinteresati inteleg regula fundamentala conform careia „ceea ce daruiesti vei primi inapoi, intr-un fel, alta data, cu varf si indesat”. Adevarul este totusi ca toate gesturile noastre sunt motivate de propriul interes si de sentimentul de generozitate pe care l-am avut cand am daruit ceva.

Cand facem ceva pentru noi insine, o facem dintr-un instinct de supravietuire adanc inradacinat in creierele noastre care este o caracteristica a oamenilor de cand lumea. Este baza instinctului de conservare. Daca intelegem ca toti punem pe primul loc interesul propriu, vom detine una din cele mai importante chei ale relatiilor bune cu ceilalti.

Trebuie sa incercam sa ii facem pe oameni sa se simta importanti recunoscandu-le calitatile si apreciindu-i in fiecare zi pana cand acest lucru va deveni firesc.

Citește și:



Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.