Setari Cookie-uri

6 Pasi sa scapi de timiditate

Timiditatea nu este innascuta, ea provine din educatie si de asemenea din modul de interactiune cu ceilalti. Timiditatea ne impiedica sa actional asa cum ne dorim stand obstacol in calea fericirii noastre.

Unii oameni se nasc timizi, altii devin pe parcurs din cauza experientelor de care au parte. Timizii sunt cei care se inchid in ei si inceaca sa lege cat mai putine legaturi cu lumea din jur. Dar aceasta nu este o solutie. Oricat de greu ar fi trebuie sa alunge temerile si sa scape de aceasta povara. Ce-i de facut?

scapa de timiditate

Gaseste-ti un hobby si afla tot ce e nou


Acest lucru te va ajuta sa intretii o conversatie si iti va inlesni relatiile cu cei din jur mai ales cu persoanele care au aceleasi pasiuni ca si tine. Avand preocupari comune va fi foarte usor sa inchegi discutii si sa cunosti persoane noi. O alta modalitate este sa fii la curent cu tot ce este nou. Acest lucru il poti afla citind reviste, ziare sau urmarind emisiuni tv, astfel eviti situatiile in care cei din jurul tau discuta si tu nu poti intervenii pentru ca nu sti despre ce este vorba.

Zambeste des


Zambetul denota bunavointa, intelegere si deschidere. Zambetul este cel care te scoate din situatii jenante. Atata vreme cat zambesti, nimeni nu te va urmari sa-ti vaneze greselile ci iti va zambi.

Intra in contact cu alte persoane


Poti incepe de la discutii banale in locuri banale fara sa te astepi ca aceste discutii sa conduca la prietenii adevarate. Dar vei observa intr-o zi ca vei intalni oameni care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine, cu aceleasi interese ca ale tale. Secretul consta in faptul ca nu trebuie sa te izolezi si sa stai retrasa intr-un colt.

Sustine-ti parerile proprii

timiditate
Parerea ta este la fel de buna ca si a celorlalti asa ca nu te gandi de doua ori inainte de a o spune. Ca sa te aprecieze oamenii trebuie sa te cunoasca si pentru asta trebuie sa-ti cunoasca parerile sa stie ce fel de persoana esti. Daca iti vei argumenta pareile vei vedea ca au un efect magic. Si nu te gandi ca este posibil ca parerea ta sa nu fie inteleasca. Vei gasi oameni care sa gandeasca exact ca tine, oar daca iti vei argumenta parerile de fiecare data, drumul spre reusita va fi mult mai scurt.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.