Setari Cookie-uri

De cate calorii psihologice ai nevoie in fiecare zi?

Conceptul de calorii psihologice sau stroke-uri a fost creat de Eric Berne pentru a exprima “orice act care implica recunoasterea celuilalt”, indiferent daca exprima sentimente pozitive sau negative.

Conceptul de calorii psihologice (stroke-uri) provine din constatarea ca anumiti stimuli din viata noastra au un rol "nutritiv" pentru psihic.

calorii psihologice cu rol nutritiv pentru psihic

Eric Berne si conceptul de calorii psihologice (sau stroke-uri)
Conceptul de calorii psihologice sau stroke-uri a fost creat de Eric Berne pentru a exprima “orice act care implica recunoasterea celuilalt”, indiferent daca exprima sentimente pozitive sau negative.calorii psihologice cu rol nutritiv pentru psihic Asa cum a descoperit si A. Maslow, printre trebuintele umane se numara si nevoia de recunoastere. Orice om din aceasta lume simte nevoia sa i se acorde atentie si sufera cand este ignorat.Ne place sa fim laudati sau sa ni se faca complimente, insa daca nu avem parte de ele, ne multumim si cu asocieri negative si acceptam orice numai pentru a nu trece neobservati. Copilul neglijat de parintii sai face boroboate pentru a iesi in evidenta si a atrage macar mustrari, o data ce nu poate primi incurajari ori mangaiere. Anumite persoane publice si vedete prefera sa fie chiar denigrate fara motiv numai pentru a se afla in centrul atentiei.


[...]

Cum contorizam numarul de calorii psihologice:


Mersul prin multime – 2 stroke-uri (calorii psihologice)

O privire scurta – 3 stroke-uri (calorii psihologice)

calorii psihologice cu rol nutritiv pentru psihic Un scurt contact – 4 stroke-uri (calorii psihologice)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.