Setari Cookie-uri

Ce nu stim sau stim despre orgasm?

Ce este orgasmul? “O perceptie subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, exprimata printr-o senzatie paraxistica de placere”.

Orgasmul la barbati



La barbati, prin orgasm se inteleg contractiile care se produc in urma stimulilor sexuali, insotite de congestie sanguina urmata de ejaculare.


Se considera ca exista mai multe tipuri de contractii diferite prin regularitate si durata, masurate si descrise. Senzatiile de orgasm sunt asociate cu senzatia de ejaculare, care nu mai este sub control si este produsa la scurt timp dupa. Totusi exista oameni care reusesc sa controleze ejacularea si sa continue actul sexual chiar dupa obtinerea unui orgasm, astfel putand obtine mai multe orgasme.


Studiile de specialitate au aratat ca orgasmul si ejacularea sunt doua procese diferite si exista oameni care prin antrenament reusec sa scurteze faza refractara de dupa orgasm sau sa controleze ejacularea. La fel au subliniat faptul ca orgasmul la barbat nu este un proces atat de simplu si de inevitabil precum se crede.

Orgasmul la femei



Si la femei, ca si la barbat, orgasmul este tradus prin contractii musculare si congestie sanguina produse in urma stimulilor sexuali.



Orgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid. In timp ce la barbat, orgasmul deja declansat nu mai poate fi intrerupt nici prin interventie externa, nici prin vointa proprie, femeia poate „rata” orgasmul. Un zgomot neasteptat, o stare de tensiune, de anxietate, schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei acestuia, ejacularea pe neasteptate a barbatului, etc, sunt cativa din factorii ce pot interveni.


Psihic si somatic, aceasta stare „pe jumatate satisfacuta si jumatate frustrata” este resimtita ca o stare de incordare musculara, nervozitate, stare depresiva, dureri de cap. Actul in sine este privit ca un act ratat, o nereusita, o experienta dezagreabila.


Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, „electric”, in cea de a doua situatie se produce un orgasm „intern”, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.