Setari Cookie-uri

Cele trei tipuri de gandire ale mintii umane - Eneagrama Personalitatii

Eneagrama Personalitatii subliniaza trei tipuri de ganditor: Observatorul, Protectorul si Optimistul. Cele trei tipuri de ganditor - Observatorul, Protectorul si Optimistul isi iau puterea din inteligenta mentala - puterea lor de a gandi clar, de a intra in profunzimea unui subiect si de a crea noi optiuni pentru a actiona intr-un mod benefic lor si celor din jur.

Acest tip de ganditor, Protectorul, este genul de persoana care isi foloseste inteligenta si pragmatismu pentru a asigura bunastarea Grupului din care face parte – precum familia, cercul de prieteni, echipa, compania in care lucreaza sau chiar tara. Protectorul isi construieste identitatea in functie de pozitia lui ca membru loial al grupului din care face parte. Datorita abilitatii lui de a “simti” pericolele si capacitatii de a pune pe primul loc interesele grupului, el devine un membru indispensabil al acestuia.

Protectorul este loial si poseda un “al saselea simt”. Isi pastreaza luciditatea si in cele mai inedited situatii si vede lucrurile in perspectiva, raspunzand corespunzator. Nu simte nevoia sa fie apreciat, se identifica cu persoanele dragi si intampina cu caldura orice strain.

Citește și:

Ne identificam cu acest tip de ganditor in momentul in care simtim ca “apartinem” unui grup si experimentam telurile comune.

Protectorul ca stereotip: ofiterul de politie, membrul unei echipe (sportive, militare)

Citeste articolul integral "Eneagrama Personalitatii: Tu cum gandesti?" pe Garbo.ro

Noi iti propunem si alte articole pe sectiunea Psihologie by Garbo:

Fericirea din lucrurile simple: 12 obiceiuri benefice pentru oamenii prea ocupati

Puterea sufletului sensibil: 6 Principii pentru a fi o invingatoare

Profilul psihologic al invingatorilor cancerului



Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.