Setari Cookie-uri

Spune-mi cum dormi ca sa-ti spun cum esti

Somnul ne spune foarte multe despre ceea ce suntem. Freud denumea visele drumul regal catre inconstient si chiar din timpuri biblice, interpretarea viselor reprezinta o incercare de a prezice viitorul sau de a descoperi adevaruri ascunse despre vietile noastre interioare.

Daca te culci tarziu si te trezesti tarziu atunci...

Esti o“bufnita”.

Esti o persoana mult mai activa si energica noapte. Ceasul tau cu alarma sta cel mai probabil ascuns sub perna. Bufnitele sunt genul acela de persoane care desi isi seteaza alarme multiple pentru trezire, tot nu reusesc sa deschida ochii. Si de obicei, la primele ore ale diminetii sunt aproape incapabile de a fi active.

Bufnitele sunt de obicei lasate in pace pana reusesc sa isi bea prima cafea. Spre deosebire de ciocarlii, bufnitele sunt de obicei nazuroase dimineata, insa pe parcursul zilei si noaptea tarziu, acestea devin foarte active si sociabile. De altfel, bufnitele au tendinta de a fi mult mai gregare si sunt de asemenea, persoane carora le place riscul. Sunt foarte aventuroase.

Multe bufnite se pot adapta regimului de lucru 9:00- 17:00, insa cei care se incadreaza in extrema acestui tip de som, trebuie sa isi gaseasca o munca care sa li se potriveasca mai bine ritmului de odihna, fiindca altfel s-ar simti complet depasiti de situatie.

Citește și:

Mai ales la varsta adolescentei oamenii adopta acest regim al somnului.

foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.