Setari Cookie-uri

Cele 10 Lectii psihologice ale umanului pe care trebuie sa le accepti

Viata ne ofera o serie de experiente care per ansamblu sunt comune tuturor oamenilor. Conteaza insa cum reactionam noi in fata lor, ce jumatate a paharului vedem si ne marcheaza: cea plina sau cea goala?

Viata ne ofera o serie de experiente care per ansamblu sunt comune tuturor oamenilor. Conteaza insa cum reactionam noi in fata lor, ce jumatate a paharului vedem si ne marcheaza: cea plina sau cea goala?

Cele 10 Adevaruri psihologice ale umanului pe care trebuie sa le accepti

Vei primi un corp. Ti se vor da lectii. Vei vedea ca nu exista mai bun decat 'aici' si ‘acum’.

Cele 10 Adevaruri psihologice ale umanului pe care trebuie sa le accepti

Cherie Carter-Scott prezinta peste 30 de ani de experienta in psihologie motivatioanala, fiind doctor in dezvoltarea umana si organizationala.


Cherie Carter-Scott este considerata astazi un nume cu rasunet puternic in psihologia motivationala actuala, activitatea sa profesionala si exceptionalele scrieri uimind intreaga lume si dezvoltand afinitati si caractere mai bune.

Omul, daca are motivatie, este capabil sa faca orice. Ii trebuie determinare. Acesta este unul din mijloacele cu care Cherie Carter-Scott lucreaza si demonstreaza cat de puternica este natura umana.

Una din cartile care au consacrat-o in literatura motivationala este cartea “If Life Is A Game, These Are The Rules”, o lectura extrem de interesanta pentru toti cei care doresc sa patrunda mai mult in latura umana a omenirii si care totodata vor sa o simplifice, sa o priveasca mai clar, mai bine.

Citește și:

Cherie Carter-Scott este speaker, profesor, coach personal, autor a mai multor carti legate de autodezvoltare si autoajutorare, scrieri motivationale cu puternice reactii.

Aceste 20 reguli de mai jos sunt considerate de Cherie chiar “adevaruri”, adevaruri simple pe care probabil le cunoasteti deja, dar care suna atat de puternic insirate unul dupa celalalt, intr-o grupare care ne face mai atenti, ne aduce aminte de zonele de referinta ale umanitatii si totodata ne motiveaza.

Regula nr. 1: Vei primi un corp. Poate ca iti place, poate ca nu, dar este al tau si il vei avea toata viata.

Cu totii primim un corp la nastere. Intitial este datoria parintilor sa il ingrijeasca, apoi devine in totalitate a noastra. Nu exista urat, exista doar “neglijat”. Trebuie sa ne acceptam corpul, sa ne iubim corpul, sa ii acordam atentie si ingrijire.

Mai mult decat atat, corpul tau ascunde memorie si amintiri, experiente si un spirit in continua dezvoltare, dar care depinde de corp. Si vei afla ce gazduieste corpul tau atat de important mai ales la sfarsitul lui.

Citește și:

Cele 10 lectii psihologice

Regula nr. 2: Ti se vor da lectii.

Te aflii in scoala de permanenta invatare: scoala vietii. Ti se dau lectii in fiecare zi, fiecare experienta se naste ca o provocare si tot ceea ce trebuie sa faci este sa o accepti si sa o rezolvi. Nu fugi din fata lectiilor, oricum nu le vei putea ocoli. Dar acceptandu-le le vei trata cu seriozitatea urmarilor in viata, caci practic fiecare lectie invatata da sens existentei tale.

Regula nr. 3: Nu exista niciodata greseli. Doar lectii.

Nu iti fie teama de o actiune sau o provocare a vietii. Lupta sa realizezi ceea ce iti doresti, dar nu sta cu teama esecului. Nu exista esec, doar experienta si lectii invatate. Si pierderea este o lectie fara de care nu ai sti vreodata sa apreciezi.

Regula nr. 4: Lectiile se repeta pana cand sunt invatate.

Lectiile se vor repeta in viata ta pana ce le vei accepta si le vei invata complet. Lectiile neinvatate, neaccpeptate vor reveni in viata ta sub diverse forme, dar toate au ca scop ca tu sa intelegi ceva, au un mesaj clar pe care trebuie sa il receptionezi. Nimic nu este intamplator. Fii atent la ceea ce se intampla in viata ta pana la cel mai mic detaliu si bucura-te de lectii, caci acestea iti umplu viata, iti aduc dinamism si intelepciune.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.