Setari Cookie-uri

5 Greseli cognitive comune pe care si oamenii inteligentie le fac

Afla care sunt cele mai comune 5 greseli pe care le fac oamenii inteligenti.

5 greseli pe care le fac oamenii inteligenti



Greseala 1: Oamenii inteligenti nu au o viata echilibrata.

Daca rugam persoanele din jurul nostru sa rezume in cateva cuvinte ceea ce isi doresc in viata vom intalni cu precadere cuvinte precum DRAGOSTE, BANI, SUCCES, FAMILIE, RECUNOASTERE, PACE, FERICIRE etc. Toate aceste lucruri insa sunt diferite si majoritatea oamenilor isi doresc sa apara in viata lor in acelasi timp. Problema este ca majoritatea dintre noi nu ne echilibram viata asa cum trebuie pentru a le atinge la momentul potrivit.

Cu totii avem exemple in jurul nostru de carieristi de succes care se simt singuri sau oameni ce au o familie fericita insa simt un gust amar cand vine vorba de recunoasterea in viata profesionala. Fericirea inseamna echilibru.

Solutie: Atunci cand avem o viata profesionala (sau sociala, familiala) ocupata, intreaga noastra energie se concentreaza asupra acesteia si se creaza un dezechilibru. Desi concentrarea este foarte importanta, daca dorim sa facem lucrurile “ca la carte” avem nevoie de echilibru intre dimensiunea sociala si cea profesionala. Neglijarea oricarui capitol din viata noastra poate doar sa cauzeze stres sau o stare psihica negativa.

Citește și:

Greseala 2: Oamenii inteligenti se coplesesc singuri cu prea multe alegeri.

oamenii inteligenti se coplesesc singuri cu prea multe alegeri In secolul XXI informatia se misca cu viteza luminii, iar oportunitatile pentru inovatie par nelimitate, oferindu-ne numeroase alegeri pentru a ne proiecta viata si cariera. Din pacate insa, abundenta de alegeri poate duce la indecizie, confuzie sau chiar lipsa actiunii.

Iata ce au demonstrat diferite studii de marketing: cu cat i se ofera consumatorului mai multe variante de produs, cu atat el va cumpara mai putin. Pana la urma, este mult mai simplu sa alegem un produs din trei si nu din o suta, iar daca decizia cumpararii este prea greu de luat, multi oameni vor renunta. La fel se intampla si cu deciziile pe care le luam in ceea ce priveste fiecare arie din viata noastra, mai mult sau mai putin importanta.

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.