Setari Cookie-uri

10 Exercitii pentru creier si memorie

Memoria se obtine prin exercitiu inca de mic. Inteligenta este pe de o parte determinata genetic, dar restul depinde de noi. Putem ajunge la un IQ foarte ridicat exersand memoria inca din copilarie.

4. S-a dovedit de-a lungul timpului ca persoanele care citesc mult, au o memorie foarte buna. Filtrarea unei cantitati foarte mari de informatii conduce automat la uitarea unora si la retinerea altora, astfel producandu-se imbogatirea cunostiintelor.

invatare si exercitii pentru memorie

5. Daca nu cunoasteti semnificatia unui cuvant, nu treceti peste cu indiferenta, ci mai degraba cautati intelesul sau. Niciodata nu se stie cand iti va fi de folos!

6. Organizarea gandurilor este intotdeauna un beneficiu, o retrospectiva a ceea ce ai facut azi si cea mai rasmas de facut pentru maine.

7. Logica este mama invatarii. Exista multe exercitii pentru exersarea logicii si la o simpla cautare pe internet iti apar o sumedenie de siteuri utile, ce-ti vin in ajutor.

8. Jocul cu copilul tau este, poate, cel mai placut mod de-ati pune la incercare imaginatia si creativitatea: fa-i papusi, modele din hartie impaturita, costume, desene nastrusnice, etc.

Citește și:

9. De multe ori cand oamenii se vaita ca au probleme de memorie, de fapt alta este cauza: lipsa de atentie si concentrare. Logic ca in momentul in care nu dai atentie celor din jur, locurilor prin care treci, momentelor in care se produc diverse evenimente, etc nu vei retine multe informatii pe care pretinzi ca trebuia sa le cunosti.

10. Spiritul de observatie nu este innascut; el este dobandit, se exerseaza in timp si performantele pot fi imbunatatite pe zi ce trece daca lucrezi cu memoria ta in acest sens.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.