Setari Cookie-uri

8 Semne premonitorii ca suferi de DEPRESIE

Depresia este o conditie psihologica din cauza careia o persoana poate fi dominata de tristete si lipsa de viata. Starea de depresie poate fi cauzata de motive logice ori ilogice si nu este doar o afectiune psihologica, ci si fizica, ale carei efecte pot ramane intiparite asupra unei persoane pentru o lunga perioada de timp.

Iata 8 simptome care te pot ajuta sa iti dai seama daca suferi de depresie:

Daca suferi de depresie, ai o atitudine pesimista.

Tu suferi de depresie?

Image © Shutterstock - 6405208

Unul dintre cele mai comune semnale de depresie este o atitudine pesimista. Acest lucru nu inseamna nici pe departe ca oamenii pesimisti sunt si depresivi. In ceea ce priveste starile de depresie, o atitudine pesimista include sentimentul de totala deznadejde incat persoana in cauza isi pierde speranta ca i se va mai intampla ceva bun sau frumos in viata. Acest sentiment ii distruge vointa persoanei depresive pentru ca atunci cand are o atitudine pesimista si o viziune negativa asupra vietii, orice activitate pare fara sens ori valoare.

Daca suferi de depresie, vei observa schimbari in tiparul somnului.

Starea de depresie are drept rezultat si schimbari in tiparul somnului. Si aici nu este vorba doar de insomnie. La fel cum exista sansa ca o persoana depresiva sa nu isi mai gaseasca somnul, aceasta poate avea tendinta si sa doarma prea mult din cauza faptului ca majoritatea activitatilor i se par fara sens. La fel, se poate intampla ca si sub medicatie problemele de insomnie ori somn prelungit sa nu inceteze. Tratamentele pentru insomnie, dureri cronice, dureri de cap sau probleme digestive nu isi fac efectul de cele mai multe ori cand cineva sufera de depresie.

Citește și:

Daca suferi de depresie, apetitul tau va suferi si el modificari.

Daca o persoana sufera de depresie, se vor observa modificari majore in apetitul acesteia. Exista posibilitatea sa nu se mai atinga deloc de mancare sau, dimpotriva, sa manance exagerat. Daca nu mai are apetit, o persoana depresiva nu doar ca va respinge mancarea, insa si in momentele in care va simti senzatia de foame se va abtine din cauza unui sentiment de respingere. Cealalta parte a monedei este mancatul in exces. In fiecare dintre situatii sistemul digestiv va avea de suferit si greutatea celui suferind de depresie va fluctua sesizabil.

Image © Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.