Triplul test al lui Socrate sau celebrul test al celor 3 Filtre

Triplul test al lui Socrate sau celebrul test al celor 3 Filtre
Kudika
19 Noiembrie 2012

Inainte de a spune ceva unei persoane, ne invata Socrate, sa trecem ceea ce avem de gand sa spunem prin 3 filtre: filtrul Adevarului, filtrul Binelui si filtrul Folosintei!

Buna dimineata, dragele noastre. Cum va este ziua? Pentru ca dorim sa va facem ziua cat mai placuta si cat mai departe de negativitate si lucruri neplacute, va propunem astazi un test-povestioara extrem de simpatic - ne propune Garbo.ro. Noi am facut cunostinta cu acest text-test in lumea cea mare a internetului, unde se bucura de o mare popularitate.Testul este cunoscut sub numele de Testul triplu al lui Socrate, iar autorul este anonim.

Este un test extrem de simplu care se bazeaza pe anecdota de mai jos si care, desi poate parea demodat, se preteaza de minune vremurilor tulburi pe care le traversam. In acelasi timp, cele trei teste pe care le contine testul sunt cunoscute drept Cele trei Filtre (Site) ale lui Socrate.

Dincolo de caracterul umoristic si usor persiflant al povestirii, povestirea ce il vizeaza pe filozoful Socrate contine anumite adevaruri.

Daca am avea rabdare sa le ascultam si sa le urmam am evita multe neplaceri in viata, am stat deoparte de lucrurile negative si toxice care ne inconjoara.

Foto interior: szlagor

Inainte de a spune ceva unei persoane, ne invata Socrate, sa trecem ceea ce vrem sa spunem prin 3 teste (site), raspunzand sincer celor 3 intrebari-teste de mai jos.

Spune ceea ce ai de gand sa spui doar daca vorbele respective trec prin cel putin unul din cele trei filtre si le poti raspunde cu DA (ideal ar fi sa treaca prin toate cele 3 filtre cu 3 de DA):

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri