Comunicat de presa

Secretul antic impotriva depresiei

depresieDepresia clinica este una dintre bolile psihice care are cea mai mare rata de vindecare. De fapt, mai mult de 80% dintre persoanele afectate de depresie pot sa se recupereze complet daca urmeaza un tratament corespunzator imbinat cu sedinte de psihoterapie.


Tratamentul te vindeca, lipsa lui te afecteaza puternic

,,Un episod depresiv major netratat se intinde pe parcursul a 6 luni de suferinta, uneori mai mult. El devine diagnosticabil inca din prima saptamana cand se circumscrie sindromul depresiv cu dispozitie alterata, anhedonie, tulburare severa a somnului și a apetitului, nu rareori suicidalitate s.a.m.d.

Pentru a fi eligibil de un diagnostic de depresie majora acuta trebuie sa existe minimum doua saptamani neintrerupte de simptome.

Prin ecologia unui episod depresiv fac trimitere la remisia lui probabila așa cum o astepti și care poate, sau nu, sa apara. Astfel, fara interventie de nici un fel episodul acut de depresie poate dura jumatate de an, sau mai mult. In acest interval de timp, mai ales la inceputul bolii depresive, o proportie exagerat de mare comparat la populatia generala (dar totuși mica in raport cu totalitatea celor suferind de depresie majora) vor incerca sa se sinucida, și nu putini din ei vor muri prin suicid daca nu exista o interventie sustinuta de profesionist.

Prin asta depresia e o boala cu potential letal. Prin durata lunga a episodului depresiv netratat e una dintre bolile cu cel mai mare potential morbid, comparabila cu boli infectioase acute ale ficatului, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.”, ne-a spus medicul psihiatru Gabriel Diaconu.


Rezultatele tratamentului sunt prompte

Depresia poate fi tratata, chiar si in cazul formelor grave. Cu cat o persoana depresiva este tratata mai repede cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. De asemenea, promptitudinea tratamentului depresiei reduce semnificativ probabilitatea recurentei.,,Medicatia antidepresiva scurteaza timpul catre remisie de la luni la saptamani, uneori zile.

Foto: Shutterstock.com

Vine, vine... depresia sezoniera!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: