Setari Cookie-uri

Calatorie in subconstient: 20 de curiozitati despre vise

Visul este una dintre cele mai fascinante trairi umane. Visul ne poarta pe carari ale subconstientului, dezvaluind in mod simbolic, aspecte interesante ale personalitatii noastre neconstientizate. Neurocercetatorii mai au inca un teritoriu foarte vast pe care il pot studia, cautand raspunsuri cu privire la una dintre cele mai complicate intrebari din existenta noastra: Ce este visul?

1. In medie, 20% - 25% din timpul petrecut dormind, visam. Pentru multe persoane, aceasta inseamna mai mult de doua ore de vis pe noapte.

2. Uitam 90% din visele pe care le avem. In primele 5 minute de la trezire, uiti jumatate din visul tau, iar in urmatoarele minute, de obicei uiti 90% din continutul visului pe care l-ai avut.

3. Visam doar ceea ce ne este cunoscut. Se intampla ca visele noastre sa fie populate de oameni necunoscuti. De fapt, chipurile lor le-am mai intalnit. Sunt chipurile unor oameni reali pe care i-am uitat, dar pe care i-am intalnit in decursul vietii noastre. Vedem sute si sute de figuri in decursul vietii noastre, astfel incat mintea noastra se foloseste de resurse pe care nici nu le constientizam.

vis, vis frumos

4. Nu toti visam in culori. Cam 12% dintre oameni viseaza alb-negru.

5. Visele sunt un limbaj profund simbolic si sunt produsul mintii subconstiente. Un simbol poate invoca o idee, un sentiment si adesea are un sens profund, mult mai adanc decat poate exprima un singur cuvant. In acelasi timp, simbolistica viselor pe care le ai, te poate lasa intr-o stare de confuzie, intrebandu-te „oare ce inseamna acest vis pe care l-am avut”?

Citește și:


6. Cercetatorii au descoperit ca americanii sunt cei care au cele mai agresive vise, in comparatie cu alte nationalitati.

7. Surprinzator sau nu, cele mai dese vise pe care le au oamenii au conotatii sexuale. Foarte commune sunt si visele in care visam ca suntem la scoala, ca ne aflam in cadere sau ca suntem urmariti.

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.