Setari Cookie-uri

Pasi spre lumina. De ce militez pentru drepturile pacientilor cu dementa

Cartea Pasi spre lumina a fost tradusa in limba romana la Editura Spandugino, in cadrul Colectiei Medicale, al carei scop este tocmai acela de a aduce in atentia publicului probleme medicale contemporane, atat prin lucrari inovatoare ale unor medici si cercetatori de renume, cat si prin lucrari ale pacientilor, acoperind astfel ambele fatete ale realitatii medicale.

dementa carte pasi spre lumina A fost in acelasi timp interpret, traducator si profesoara. In calitate de traducator s-a axat pe medicina si cercetare medicala. In 2009 a fost diagnosticata cu dementa cu corpi Lewy si de atunci lupta pentru drepturile pacientilor cu dementa. Din octombrie 2012, Helga Rohra este presedintele persoanelor cu dementa din Europa si membra a Comitetul European de Alzheimer. In aceasta calitate, a tinut numeroase prezentari, a asistat la intrunirile Parlamentului European, de la Bruxelles, precum si la numeroase congrese de specialitate, toate acestea suferind de o forma de dementa : dementa cu corpi Lewy. Acest diagnostic, in ciuda duritatii sale, nu a impiedicat-o sa-si continue o viata implinita si sa devina un model de forta si perseverenta pentru alti pacienti. Militand pentru drepturile pacientilor cu dementa, Helga Rohra si-a creat un nume in domeniu, devenind cunoscuta la nivel international.

Citește și:

Colectia medicala a editurii Spandugino urmareste publicarea unor carti semnate de cercetatori si specialisti de prim rang din domeniul medical si de larga recunoastere internationala. Ideile lor de avangarda constituie tot atatea subiecte editoriale de mare actualitate, cum ar fi nevoia preventiei si medicina celor 4 P (predictiva, preventiva, personalizata si participativa), rolul patologiei infectioase in bolile cronice, beneficiile medicinei integrative, samd. Un loc aparte este consacrat cartilor care promoveaza Vocea Pacientilor si o noua atitudine in fata bolii si a sistemului medical actual.

Colectia medicala sustine astfel misiunea Fundatiei Spandugino de a creste gradul de constientizare asupra acestei problematici in randul unui numar cat mai mare de cititori si de a facilita schimbul de informatii, perspective si experienta intre specialisti, pentru gasirea de noi metode mai performante de diagnostic si tratament. Colectia medicala a fost lansata cu ocazia proiectului Momentului Magellan al Medicinei, contributia romaneasca la programul Global Ethics, initiativa a Federatiei Mondiale a Cluburilor pentru UNESCO, pe 18 septembrie o data cu invitarea in Romania a laureatului Premiului NOBEL pentru Medicina, profesorul Luc Montagnier. Cartea Laureatul Nobel si calugarul a fost primul titlu din aceasta colectie.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.