Setari Cookie-uri

Spune-mi ce mananci ca sa-ti ghicesc ranile sufletului

Legatura dintre comportamentul alimentar si cel emotional nu mai este de mult o noutate in psihologie. Si totusi, atunci cand introducem in ecuatie conceptele de vindecare si evolutie spirituale, lucrurile devin cu mult mai interesante si utile.

Lise Bourbeau: Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine

In cartea Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine, autoarea si terapeuta canadiana Lise Bourbeau aduce in discutie conceptul de vindecare emotional-spirituala, prin intermediul corpului fizic lise bourbeau cele 5 rani emotionale si al tiparelor alimentare si relationale pe care ni le-am creat de-a lungul vietii.

Lise Bourbeau identifica 5 rani fundamentale cu care ne nastem si care fac parte din lectia noastra evolutiva de viata. Prin constientizarea acestora, autoarea sustine ca ne putem elibera de multa suferinta fizica si emotionala, pasind pe drumul vindecarii si evolutiei spirituale.

Aceste rani se activeaza in perioada copilariei, moment in care noi ne cream niste masti specifice care devin parte a personalitatii noastre, spre a evita sa retraim aceste suferinte in viitor. Dintre aceste rani, cel putin doua devin dominante de-a lungul vietii noastre si sunt reactivate, pe rand sau simultan, in diverse situatii ce tin de interactiunea cu ceilalti.

Citește și:

Felul in care ne alimentam ne poate oferi, insa, indicii pretioase referitoare la ranile active intr-un anumit moment al vietii. Iar constientizarea lor este primul pas in procesul de vindecare emotionala si spirituala.

Cele 5 rani emotionale si mastile folosite spre a le ascunde

lise bourbeau cele 5 rani emotionale

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.