Setari Cookie-uri

Depresia reactiva, rezultatul factorilor psihosociali

Depresia reactiva este tipul cel mai frecvent intalnit de depresie, mai ales in aceasta societate si in acest secol in care parca rezistenta la stres a scazut si noi, ca persoana, am devenit extrem de vulnerabili la factorii ce pot determina aparitia acestei afectiuni. Pentru a afla mai multe despre acest tip de depresie am stat de vorba cu Dr. Anca Talasman, medic primar – psihiatrie, care ne-a explicat:

Tratarea precoce

Ca in orice afectiune interventia terapeutica precoce este ideala. Cu cat vizita la medicul psihiatru sau la psiholog este intarziata cu atat rezultatul benefic al tratamentului va fi mai greu de obtinut.

In cazul depresiei reactive combinatia tratamentului antidepresiv si al psihoterapiei duce la cele mai bune rezultate si este cea mai indicata. De asemenea, trebuie stiut faptul ca tratamentul nu functioneaza ca o bagheta magica si ca atata timp cat factorii care au declansat depresia nu sunt indepartati sau gestionati corect rezultatul nu este cel asteptat. In consecinta exista toate sansele ca si dupa vindecarea unui episod depresiv reactiv acesta sa se repete la un interval de timp .

In Romania, o platforma complexa online, www.depresiv.ro, a fost gandita special ca un mijloc de sprijin si informare pentru cei care s-au confruntat de-a lungul vietii cu o tulburare de dispozitie sau au in familie persoane care trec prin astfel de episoade. Astfel, in cazul in care aveti in familie o persoana care sufera de simptomele depresiei, puteti consulta platforma pe care veti gasi informatii provenite de la specialisti din domeniul psihiatriei.

Citește și:

Sursa informatii medicale: Anca Talasman, medic primar – psihiatrie

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.