Setari Cookie-uri

Personalitatea din spatele curcubeului: afla ce spun culorile despre tine

Inca din timpul Egiptului Antic, oamenii au fost fascinati de magia culorilor si de mesajele secrete care se pot ascunde in spatele acestora. Culorile erau atribuite anumitor divinitati si jucau functii simbolice bine delimitate, fiind o punte de legatura intre lumea umana si cea divina.

Cercetarile actuale din cromatologie (<stiinta culorilor>) au dezvaluit ca preferintele coloristice ale unei persoane depind de numerosi factori psihologici si sociali. Printre acestia se numara: originea etnica, mediul cultural ori religios in care persoana traieste, valorile sociale pe care le respecta, anumite evenimente care au avut un impact emotional puternic in viata persoanei, sensibilitatea cromatica innascuta s.a.m.d.

culori si personalitate

Pe langa acestea, exista o influenta strict subiectiva si adesea inconstienta pe care culorile o exercita asupra psihicului uman. Astfel, anumite semnificatii ascunse in codul culorilor pot dezvalui, uneori cu acuratetea unei test psihologic, anumite calitati si defecte personale care, impreuna cu celelalte trasaturi de caracter, alcatuiesc portretul personalitatii noastre.

Citește și:

Multi oameni sunt constienti de anumite puncte forte pe care preferintele coloristice le dezvaluie. Descopera in continuare, de asemenea, ce puncte slabe pot fi indicate de culoarea sau culorile favorite. Daca nu stii exact care este culoarea ta preferata, gandeste-te la la nuantele care predomina in garderoba ta, ori la tonurile de culoare cu care iti place sa te inconjori acasa sau la locul de munca.

Personalitatea culorilor: ROSU

Daca rosu este sau se numara printre culorile tale favorite, atunci poti fi uneori hiperactiva, impulsiva, nelinistita si usor agresiva in actiunile tale. Ai o increderea mare in tine si in valorile tale personale si poti vedea uneori <rosu in fata ochilor> atunci cand ceilalti incearca sa-ti schimbe modul de a gandi.
psihologia culorilor personalitate colorata

Este foarte important pentru tine sa-ti directionezi in mod constructiv imensa energie de care dai dovada si sa te gandesti mereu de doua ori inainte de a face sau de a spune ceva.

Citește și:

Personalitatea culorilor: GALBEN

Daca galbenul este sau se numara printre culorile tale favorite, atunci dai dovada de o mare energie mentala si de capacitatea de a sesiza cu usurinta legaturile logice dintre lucruri si evenimente. Pe de alta parte, poti avea uneori tendinta de a-ti neglija sentimentele si trairile, excluzand din viata ta aportul important pe care latura emotionala il poate aduce[...]

Woman&Rainbow umbrella@Shutterstock.com

Foto2@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.