Sursa: Garbo

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Ne simtim haotici si confuzi in anumite situatii si de mult mai putine ori, ne simtim in liniste, calmi si concentrati in mod profund. Cand cineva practica Yoga sau orice alta forma de meditatie – chiar simpla contemplare a unui apus este tot o forma de meditatie – observa cum mintea trece la o stare superioara.

Cunoscand manifestarile mintii, o persoana poate sa observe insiruirea gandurilor si evident va incerca sa faca in asa fel incat sa ajunga la linistire.


In practica Yoga, manifestarile mintii sunt clasificate in 5 stari:

1. Kshipta (Starea plina de intrebari)

Foto: Shutterstock.com; om, intrebare, nesiguranta, minte, putere, privire

Este acea stare a mintii cand mintea este precum un pendul. Este incapabila sa ajunga la o concluzie. Persoana este anxioasa din cauza lipsei de odihna a mintii. Tot ce este in jur pare neasternut, iar concentrarea devine o problema. Atentia fluctueaza in mod constant.

Mintea nu este odihnita. O persoana experimenteaza aceasta stare fiindca mintea sa nu este in liniste. Este cea mai joasa stare a mintii este o stare plina de intrebari si nesiguranta. Persoana care se afla in aceasta stare trebuie sa incerce sa se linisteasca, fara sa se angreneze intr-o inlantuire de ganduri daunatoare.

Patru trucuri pentru a-ți controla mintea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: