Setari Cookie-uri

Cum stii cand traiesti o poveste de dragoste?

,,Nu se vede bine decat cu inima, esentialul este invizibil ochilor" (Micul Print-A de Saint Exupery)

Motto: ,,Nu se vede bine decat cu inima, esentialul este invizibil ochilor" (Micul Print-A de Saint Exupery)

Indrogostirea este un moment magic

Toata viata noastra este facuta din intalniri! Cand iti intalnesti iubirea se intampla si altceva, un clenci misterios, o implicare tacita, un stimul, o placere care-ti aduce o stare de bine, o dorinta de a prelungi intalnirea, de a construi o relatie! Intalnirea este o trambulina de relansare a sufletului, un fel de a doua sansa: apare astfel dorinta de a fi impreuna si de a cultiva clipele fericite.

Ceva din noi ne someaza neincetat sa ne cautam iubirea. Numai ea naste acel cantec de dragoste in care mintea si sufletul se-ntalnesc intr-o conectare unica, e o scena libera pentru povestea vietii tale de mai tarziu! Iubirea este efectul lui doi intr-o seninatate coplesitoare, o emotie extrema si poate ca e cauzalitatea unui proces de vindecare pe care -l gasim la un moment dat numai pentru noi!

Cand iti place persoana cu care te intalnesti, se-ntampla un amestec de substante in creier, la nivel neuronal, nivelul ridicat de NGF este legat de emotiile traite si inima “ti-o ia la galop”! De aici a aparut ideea ca dragostea este “chimie”. Toate sentimentele sunt traite la un alt nivel, cerul senin, armonia si libertatea, energia pe care o simti in interior nu o poti cuprinde deci nu o poti masura!

Esti mai special cand iubesti? Poate fi iubirea un catalizator pentru toate durerile traite? Este un strigat de fericire tot ce simti, avem o imagine de sine mai buna, vrem sa fim mai valorizati de pana acum! Cu totii vrem sa fim mai apreciati, mai in siguranta. Cand iubim spunem adesea “nu pot trai fara tine, am nevoie de tine, tu esti important pentru mine!” Este in inconstient o nevoie vie de atasament dar si nevoia de autonomie. Din echilibrul acestora apare posibilitatea unei indragostiri, persoana iubita devine unica. La adolescenta, cel mai adesea, datorita marilor schimbari exista si momente de proba, de incertitudine, parca sufletul doreste altceva, emotivitatea fiind inconstanta. Uneori vi se pare ca v-ati indragostit numai ca apoi sa se instaleze plictiseala.Visurile si asteptarile adolescentine sunt intr-o continua asezare, cautare dar toate atitudinilele care le avem, stangaciile, parerile gresite, dezamagirile se pierd odata cu maturizarea.

Limbajul nonverbal al indragostitului
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.