Setari Cookie-uri

Invata sa dormi!

Chiar daca nu realizezi pe moment, lipsa somnului iti poate afecta serios viata profesioanala, viata personala si sanatatea! Ai mai multe sanse sa te ingrasi, sa intri intr-o depresie, sa ai o relatie romantica defectuoasa, sa ai probleme la job, sa imbatranesti prematur, sa faci accidente de circulatie etc. daca nu dormi suficient.

- Imbatranire prematura; cel mai bun aliat al frumusetii este somnul, pentru ca el ajuta la refacerea celulara. Avem nevoie de repaus pentru ca intregul corp sa se repare.

Problemele enumerate sunt doar cateva dintre cele posibile. In plus gandeste-te care sunt consecintele acestor probleme si cum iti pot afecta atat viata personala cat si cea profesionala...

Cat trebuie sa dormim?

In medie ne trebuie aproximativ 7-9 ore de somn. Diferente exista de la persoana la persoana, dar tu poti sa iti dai seama mai usor care este intervalul potrivit tie.

Sfaturi pentru a dormi suficient:

In primul rand, trebuie sa identifici acele activitati care iti ocupa prea mult timp. Daca este vorba despre un job prea solicitant invata sa delegi sau vorbeste serios cu seful tau. Sanatatea ta este primul loc si daca ea este afectata nu vei avea randament bun nici la birou. Deci, somnul este un fel de investitie pentru sanatatea ta si pentru randamentul profesional.

Planifica-ti orele de somn. Organismul trebuie sa se obisnuiasca cu un anumit program. Daca iti stabilesti ca vei dormi de la 22 la 6, atunci, in timp, organismul tau se va acomoda si ti se va face somn in jurul orei de culcare si te vei trezi chiar si fara alarma.

Incearca sa eviti consumul de bauturi pe baza de cafeina dupa amiaza. Poate poti sa dormi si daca ai baut 2 litri de cafea, dar asta nu inseamna ca vei dormi bine. Somnul trebuie sa fie cat mai odihnitor. Bautorii inraiti de cafea au somnul mai agitat si oricate ore ar petrece in lumea viselor, tot se vor simti obositi dimineata.

Incearca sa lasi problemele la intrarea in casa sau macar la intrarea in dormitor. Aceasta camera trebuie sa fie spatiul tau de relaxare. Unul dintre motivele pentru care adormim cu greu este reprezentat de problemele care ne macina. Daca ne educam astfel incat sa ne interzicem sa discutam sau sa ne gandim la probleme in acest spatiu, vom reusi sa adormim mai usor.

Un pahar cu lapte cald, un ceai calmant ne pot ajuta sa adormim mai usor. Exercitiile fizice moderate sunt si ele potrivite.

Ne putem crea un ritual inainte de culcare, astfel incat corpul sa realizeze ca trebuie sa se pregateasca pentru odihna. De exemplu, poti mai intai sa faci cateva exercitii de relaxare, apoi o baie in cada, poti sa bei un ceai, sa iti ingrijesti tenul etc. Stabilind o anumita ordine pentu aceste activitati, corpul tau va sti exact cand trebuie sa se pregateasca pentru culcare.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo!

Putem scapa de menstruatie?


Ingrijirea tenului pe timpul iernii

Concert Smokie


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.