Setari Cookie-uri

Un Craciun cu 'hrana vie'. Fara porc, sarmalute si cozonaci!

Inimaginabil? Ba deloc! Exista o alternativa pentru toate aceste retete traditionale, pe cat de gustoase, pe atat de daunatoare organismului uman: HRANA VIE.

Inimaginabil? Ba deloc! Exista o alternativa pentru toate aceste retete traditionale, pe cat de gustoase, pe atat de daunatoare organismului uman: HRANA VIE.

Despre acest mod de viata ne vorbeste Ana Ghica, care impreuna cu sotul ei Raul Rosu, promoveaza alimentatia vegan si raw. Ei au avut si aparitii televizate dar modul prin care se exprima cel mai bine este un blog de retete raw si vegan pe care daca il deschizi, nu te mai poti opri din salivat. Blogul se numeste Crazygoodraw. Practic, fotografiile retelor pe care le prepara impreuna (dulciuri, salate si tot felul de alte mancaruri care par o adevarata filosofie) sunt ca o ancora ce te face sa vrei sa afli mai mult despre un stil de viata alternativ. Ana si Raul sunt de asemenea parintii unei minunate fetite de 4 ani, care invata deja cat de importanta este sanatatea organismului ei.

Citește și:

Ana ne va explica si noua cum poate fi posibil un Craciun fara "pomana porcului", sarmalute, salata de Boeuf si cozonaci?!

Garbo: Ce inseamna alimentatia raw? Dar vegan?

Ana Ghica: Termenul vegan se refera la stilul de alimentatie din care s-au exclus toate ingrediente de provenienta animala (carne, oua, lapte si derivate lactate). Intrucat “vegetarianism” se foloseste generic pentru alimentatia lacto-ovo-vegetariana, termenul vegan a fost adoptat la nivel international si iti exprima interesul pentru o alimentatie sanatoasa la baza careia stau legumele, fructele, cerealele, verdeturile si semintele, in varianta lor cruda si gatita. Sa devii raw vegan inseamna ca mai faci inca un pas in atentia pe care o dedici hranei sanatoase si renunti la gatitul cu foc, ca e vorba de coacere, fierbere sau prajire. In Romania se foloseste de foarte multa vreme si termenul de hrana vie. Ca sa si argumentez, este dovedit ca prin gatirea cu foc, legumele, fructele, verdeturile, semintele isi pierd foarte mult si uneori chiar total elementele nutritive pe care le contin in stare cruda: enzime, vitamine, minerale, proteine. De aceea, pentru a nu ne priva organismul de acesti nutrienti, e bine sa nu depasim in procesul de preparare a mancarurilor temperatura de 40-45 de grade Celsius.

Citește și:

Garbo: Cum ai descoperit alternativa raw-vegan ?

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.