Setari Cookie-uri

5 Elixire de sanatate - Bauturi miraculoase cu puteri tamaduitoare

Preparata de preotii egipteni pentru prima data, Antica avea rol de a substitui hrana muncitorilor pentru ca acestia sa isi mentina sanatatea si sa aiba energie pentru o zi lunga de munca. De asemenea Antica era folosita in starile de convalescenta pentru detoxifierea si revigorarea organismului.

Sucul de fructe

bauturi sanatoase


Sucul proaspat de fructe care contine si pulpa, dar si coaja fructelor acolo unde aceasta din urma este comestibila – reprezinta cel mai gustos suc si cel mai usor de preparat. Se recomanda sa alegeti fructe din acelasi sezon si zona de crestere. De exemplu suc de citrice sau un suc in care puteti combina fructe exotice si citrice: mango, avocado, ananas, kiwi, portocale, banane, mandarine etc.

Alte exemple:
- Suc de banane si fructe de padure sau doar din banane si capsuni;
- Suc de mere cu scortisoara – se poate consuma si fierbinte in caz de raceli, rinite, sinuzite;
- Suc de mere si morcovi;
- Suc proaspat de rodie – un adevarat elixir de sanatate. Va recomandam sa cititi beneficiile consumului de rodii in articolul: Tinerete fara batranete cu extracte de rodie

Se recomanda sa beti un fresh de fructe sau din bauturile de mai jos in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun sau de cafea.

Citește și:

Sucul de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este cunoscut inca din antichitate pentru efectele sale deosebite asupra sanatatii. Este indicat in toate cazurile de anemie, in sindrom de malnutritie, dupa perioade de deshidratare sau diaree, in afectiunile hepatice acute sau cronice, in afectiuni ale splinei, in afectiuni digestive, in boli renale, sucul de sfecla rosie se administreaza si in afectuni pulmonare si in cure de detoxifiere.

Sucul de sfecla rosie se obtine din sfecla cruda, nepreparata termic, la blender.

Fresh de lapte si ou de prepelita

In locul unui mic dejun puteti consuma un pahar de lapte natural de tara sau bio amestecat la blender cu un galbenus de ou de prepelita si o lingura de miere. Preparatul este foarte bland pentru cei cu afectiuni gastrice si foarte hranitor, galbenusul de prepelita continand proteine de cea mai buna calitate, dar si vitamine si minerale care asigura suportul de nutrienti necesari pentru ca organsimul sa functioneze in limite optime.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.