Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos: 3 retete pentru pranz la dieta

Masa de pranz trebuie sa fie cea mai consistenta masa din zi. Daca micul dejun contine alimente usoare, neacide, care tamponeaza mucoasa gastrica, iar cina alimente usoare neenergizante, pranzul trebuie sa contina preparate consistente si destul de energizante.

Preparate cu orez si legume pentru masa de pranz

Foarte potrivite pentru masa de pranz sunt garniturile de legume sau orezul cu legume. Orezul fiind foarte bogat in amidon, nu se combina decat cu legume conform principiilor nutritive. De asemenea, garniturile de legume fierte, gratinate, pe gratar sau la cuptor, reprezinta o buna alegere pentru masa de pranz.


Se recomanda sa evitati preparatele prajite, uleiul se foloseste in cantitati mici si nepreparat termic (ulei de floarea soarelui extravirgin, ulei de masline extravirgin – nu mai mult de o lingura la o mancare).


Dupa masa de pranz nu este recomandat sa consumati imediat desertul. Desertul poate inlocui gustarea de dupa amiaza, si este recomandat sa fie reprezentat de fructe. Fructele trebuie consumate in masa separata, pentru ca au timpi digestivi proprii si pot fermenta alte alimente combinate ducand la senzatia de balonare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.