Setari Cookie-uri

Cum sa iti faci margarina acasa

Multe s-au scris despre margarina, putine sunt adevarate.

Omega 3 si Omega 6

Organizatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation) si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul de margarina ca sursa de grasimi bune datorita continutului sau de Omega 3 si Omega 6 care ajuta la mentinerea colesterolului sub control, si implicit a sanatatii inimii. Omega 3 & Omega 6 nu pot fi produse de organism si ii sunt necesare acestuia in reglarea tensiunii arteriale, in coagularea sangelui, in contractia musculara si in functionarea optima a sistemului imunitar.

Spre deosebire de unt, care este bogat in grasimi saturate pe care e bine sa le evitam, margarina este o sursa buna si accesibila de vitamine liposolubile si de grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, importante pentru dezvoltarea si functionarea corecta a organismului.

Si mai trebuie sa stii ca, desi exista mai multe produse denumite generic margarina, acestea sunt total diferite din punctul de vedere al compozitiei, al profilului nutritional si al beneficiilor pentru sanatate.
Astfel, margarina tartinabila (adica aceea care se intinde usor pe paine si pe care o folosesti la sandvisuri) este cea care este recomandata de nutritionisti pentru consumul zilnic. Margarina pentru gatit, are o consistenta tare, si are o cantitate mai mare de grasimi saturate (asemanator cu untul) si este bine sa o folosesti la prajituri si aluaturi. Mai exista si grasimile vegetale folosite in industria de patiserie, carora li se mai spune si margarina industriala, dar acestea sunt de cele mai multe ori hidrogenate si e mai bine sa le eviti.


Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.