Kudika
18 Decembrie 2014

Va propunem 3 retete de gatit in 15 minute, dietetice si usoare pentru stomac, dar totodata gustoase si spectaculoase.

Retete Jamie Oliver: pui auriu (4 portii; 600 calorii)

Ingrediente:

Gratin:
- 800 grame cartofi;
- 3 cepe;
- ulei de masline;
- condimente pentru supa de pui ;
- ½ legatura de salvie proaspata;
- 100 ml smantana;
- 30 g parmezan;

retete craciun si revelion jamie oliver

Pui:
- 4 x 120 g piept de pui fara piele;
- cateva crengute de rozmarin proaspat;
- 2 fasii bacon afumat, impanat;

Legume verzi:
- 200 g praz;
- 200 g spanac;
- 200 g mazare

Mod de preparare:

Taiati cartofii in felii subtiri si puneti-i la fiert. Tocati cepele si puneti-le in tava de copt alaturi de ulei si condimentele de ciorba (cimbru, patrunjel, morcov), asezonand cu sare si piper. Adaugati frunzele de salvie rupte, apoi puneti apa putina si amestecati (1-2 linguri apa).

Pe o foaie mare de hartie cerata puneti puiul cu rozmarin, sare si piper, indoiti foaia cerata si bateti puiul cu facaletul pana ce ajunge la grosimea de un cm. Rumeniti puiul in tigaie pana devine auriu si este patruns. Folositi ulei de samburi de struguri, acesta rezista la temperaturi inalte.

Cartofii fierti se muta in tava cu ceapa, se amesteca ingredientele. Turnati deasupra smantana, radeti parmezanul si introduceti tava in cuptor.

Taiati prazul in felii fine, apoi il caliti. Maruntiti fasiile de bacon si adaugati-le peste praz. La final puneti mazarea si spanacul. La final se adauga puiul cu baconul.

Retete Jamie Oliver: supa de dovleac

Citeste si: Beneficiile dovleacului placintar

Ingrediente:
- o legatura de ceapa verde;
- cateva crengute de rozmarin proaspat;
- un ardei iute rosu proaspat;
- o lingura condimente de supa de pui (patrunjel, cimbru, morcov taiat marunt);
- ulei de masline;
- un dovleac de placinta in forma de para – vom folosi doar gatul;
- 3 morcovi;
- 4 conserve de 400 g naut

retete craciun si revelion jamie oliver

Mod de preparare a supei de dovleac

Se toaca ceapa verde, ardeiul iute, rozmarinul si ingreientele de supa, apoi se pun intr-o oala cu o lingura de ulei. Se calesc la foc mic.

Se curata dovleacul, care se toaca la robot. Se adauga in oala, impreuna cu nautul, lichidul din conserva de naut si un litru de apa. Se fierbe la foc mare, acoperind oala cu capac.

Se foloseste apoi blenderul de mana pentru a se obtie o supa crema.

Poti comanda online de AICI cartea lui Jamie - gateste in 15 minute

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: