Setari Cookie-uri

Retete dietetice: Cum sa faci BOMBOANE sanatoase acasa

Nu poti renunta la dulce? Te gandesti ca ciocolata, buscuitii sau bomboanele iti pot face rau in pivinta sanatatii, insa continui sa le consumi? Iti propunem o reteta de dropsuri sanatoase, din ingrediente naturale, care sunt foarte gustoase si tin bolile departe.

Reteta de dropsuri naturale: o doza zilnica de sanatate

Aceste dropsuri nu contin zahar, ci miere sau indulcitori naturali, dupa cum doriti. Ceea ce face ca aceasta reteta de dropsuri sa fie speciala consta in ingredientele pe care le adaugati, iar aici aveti frau liber sa le alegeti si sa le combinati in functie de actiunea pe care doriti ca aceste dropsuri sa o aiba asupra sanatatii voastre.

reteta boboane de casa

Spre exemplu puteti adauga cafea instant si obtineti astfel un efect tonic cerebral, dar si usor digestiv. Cafeaua contine antioxidanti si ajuta in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

Daca adugati ghimbir, va bucurati de o aroma placuta, de un gust usor intepator, dar si de toate beneficiile ghimbirului, despre care puteti afla mai multe detalii in acest articol: 10 pentru Sanatate: Beneficii extraordinare cu ghimbir

Scortisoara este si ea aromata, dar totodata deosebit de sanatoasa. Stimuleaza memoria si activitatea intelectuala, contine puternici antioxidanti, este un tonic general si creste imunitatea. Cititi si: beneficiile scortisoarei

Citește și:

Daca veti macina cateva cuisoare, deja obtineti un efect antibactrian general, luptand astfel impotriva racelii si bolilor de sezon.

Lamaia este si ea un ingredient gustos, dar totodata bogat in vitamina C. Lamaia este atat de bogata in antioxidanti, incat, atunci cand adaugam zeama de lamaie in ceai, observam cum acesta isi deschide vizibil culoarea.

Puteti aduga de asemenea pudra nturala de cacao, pentru un efect tonic cardioascular si cerebral. Cacao este si un tonic al sistemului genital, actionand ca un usor afrodiziac.

Noi va propunem o reteta tonica pentru dropsuri pe care le puteti consuma pe parcursul unei zile. Puteti consuma pana la 5 dropsuri pe zi sau chiar mai multe daca aveti o viata dinamica si un program de sport pe care il practicati cu regularitate. O atentie deosebita trebuie sa o aiba pacientii care sufera de diabet zaharat sau boli grave – este necesar acordul medicului pentru consumul de alimente dulci.

Citește și:

Reteta de dropsuri sanatoase pe care sa o incerci acasa

Aveti nevoie de:

  • o jumatate de borcan de miere de albine;
  • o jumtate de lingurita de ghimbir zdrobit sau un varf de lingurita de ghimbir pudra;
  • un varf de lingurita de scortisoara pudra;
  • o jumatate de lingurita de cacao pudra sau cafea instant;
  • un varf e lingurita de cuisoare macinate;
  • zeama de la o jumatate de lamaie.

Puneti intr-o cratita mierea si lasati pe aragaz la foc mic, amestecand continuu. Dupa o perioada de fierbere mierea se va transforma intr-un sirop usor inchis la culoare. Trebuie sa stiti ca prin acest procedeu se pierd din miere enzimele si vitaminele, ramanand insa zaharurile de buna calitate si mineralele, dar si alti nutrienti.

reteta dropsuri de casa

Cand siropul s-a format, adaugati cernand prin sita (pentru a nu se forma cocoloase) ingredientele pudra, ghimbirul. Luati de pe foc si adaugati lamaia – toate ingredientele se adauga la final pentru a le pastra, pe cat posibil, proprietatile.

Citește și:

Veti sti ca siropul s-a format atunci cand, picurand intr-o cana cu apa rece, picatura se intareste instant.

Pregatiti o hartie de copt si picurati apoi cu o lingura, formand astfel dropsurile. Le lasati sa se intareasca, le pudrati cu cacao sau zahar pudra si gata, puteti consuma bomboane santoase.

Reteta poate fi modificata dupa preferinte: se poate adauga lapte, unt de cacao, uleiuri extravirgine, suc de portocala etc. Laptele trebuie adaugat la inceputul retetei, pentru a nu strica siropul, insa restul ingredientelor se adauga la sfarsit.

Va propunem sa urmariti mai jos un exemplu de reteta simpla de dropsuri – in clip acestea se fac cu mana, in apa, metoda fiind putin mai dificila decat cea cu lingura.

Foto: bomboane de casa, bomboane in cacao - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.