Este o salata delicioasa si satioasa pe care o puteti prepara primavara.
Ingrediente: - Spanac proaspat – o mana; - 2 linguri muguri de pin; - O lingura de nuci; - Cascaval; - Zeama de lamaie sau otet balsamic; - O legatura de patrunjel; - Germeni de ridichi; - Cateva frunze de rucola; - 2 linguri caju; - Ulei de masline; - Sare si piper dupa gust.
Se spala spanacul si se taie (insa nu marunt), cascavalul se taie in fasii, se pun restul ingredietelor si se amesteca. Uleiul, sarea, piperul, lamaia sau otetul balsamic se adauga dupa gust.
Aceasta salata poate inlocui o masa.
Aceasta salata este energizanta si este recomandat sa o consumati la micul dejun sau la masa de pranz.
Se taie capsunele in 4, se curata si se taie cuburi avocado, cascavalul de asemenea se taie cuburi, iar spanacul se taie mare. Se amesteca ingredientele si salata este gata.
Salata cu spanac, naut si tonAceasta salata este foarte gustoasa si usor de preparat chiar si la birou.
Ingrediente: - O conserva de naut sau doua cesti de naut fiert. Pentru a fierbe usor, nautul se lasa peste noapte la hidratat in apa. - O legatura de patrunjel; - Doua rosii; - O mana de spanac frunze sau salata verde; - O jumatate de ceasca de couscous; - O conserva de ton; - Doua linguri mix de seminte; - O lingurita rasa lamaita pudra; - Zeama de lamaie optional (rosiile pot inlocui lamaia, insa daca doriti o salata mai acra adaugati si zeama de lamaie).
Se deschide conserva de ton, se adauga spanacul si patrunjelul tocat marunt. Rosiile se taie cuburi, iar couscous-ul se lasa la hidratat in apa fierbinte pret de 1-2 minute sau se pune la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde la temperatura mare. Se adauga restul ingredientelor, se pune sare si piper dupa gust si salata este gata. Puteti adauga si ceapa pentru aroma si gust.
Daca ati folosit conserva de ton in ulei nu mai este necesar sa adaugati ulei la salata.
Sursa foto: shutterstock.com
Spune-ti parerea!