Setari Cookie-uri

Cum tratam afectiunile reumatice in timpul iernii?

Printre cele mai frecvente boli declansate si agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afectiuni. Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani.

Sunt tot mai multe persoane care prezinta probleme reumatice si totusi merg mult timp cu dureri pentru ca poarta incaltamintea nepotrivita. Cel mai bine este sa purtati incaltari cat mai comode, care nu pun presiune pe talpa piciorului si nu va strang. Acestea trebuie obligatoriu sa fie din piele sau sa prezinte sireturi si o talpa cat mai flexibila, care atenueaza eventualele socuri. De asemenea, desi hrana nu are niciun efect asupra artrozei (din ce se cunoaste deocamdata) exista indicatii conform carora o dieta cu legume si fructe sau acizi grasi nesaturati poate ajuta la diminuarea durerilor. Evident, trebuie mentinuta o greutate corporala constanta, deoarece persoanele care se ingrasa necontrolat prezinta riscul de a pune presiune pe articulatii” sustine dr. Tania Bejan, medic specialist Ropharma.

Citește și:

Aditional tratamentelor de ameliorare a simptomelor si preventia acutizarii acestora in timpul iernii, specialistii Ropharma recomanda si terapia medicala cu rol adjuvant in mentinerea sanatatii musculare si a oaselor. Lipoartrin Forte este suplimentul natural de la Ropharma ce asigura o combinatie inovativa a lactoferinei cu glucozamina, condroitina si vitamina C pentru sanatatea articulatiilor, mentinerea si refacerea integritatii structurale si functionale a articulatiilor. Ingredientele naturale garanteaza proprietatile benefice ale acestuia:

  • diminuarea degenerescentei si a durerilor articulare in tulburari inflamatorii recidivante;
  • protejarea cartilajului articular de o afectare prematura;
  • lubrifierea si redarea mobilitatii articulatiilor si protectia cartilajului reinnoit;
  • efecte pozitive in recuperarea articulara dupa traumatismele aparatului locomotor;
  • ameliorarea sindroamelor inflamatorii in special la nivelul articulatiilor in poliartrita reumatoida, spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza, fracturi, osteoartrite, osteoporoza. Nu prezinta efecte secundare gastro-intestinale.

Lipoartrin Forte este disponibil in farmaciile Ropharma din toata tara sau poate fi achizitionat online pe www.ropharma-healthcare.ro. Pret: 26,75 lei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.