Setari Cookie-uri

Sarcina cu ou clar sau sarcina fara embrion

Sarcina cu ou clar este o cauza frecventa de avort si mai este denumita si pierdere timpurie de sarcina pentru ca desi ovulul fecundat se dezvolta, totusi dezvoltarea embrionara este oprita.

Sarcina cu ou clar este o cauza frecventa de avort si mai este denumita si pierdere timpurie de sarcina pentru ca desi ovulul fecundat se dezvolta, totusi dezvoltarea embrionara este oprita.

Care sunt simptomele sarcinii fara embrion?

Sarcina neembrionata debuteaza cu simptomatologia unei sarcini normale, si anume stare de oboseala, pofta de mancare, cresterea consumului alimentar, sete, urinari frecvente, greturi, marirea si intarirea sanilor, acestia din urma devenind durerosi. Insa in general dupa sase saptamani sau chiar mai devreme este posibil sa va vina menstruatia, pentru ca in lipsa de embrion sacul gestational inceteaza sa se dezvolte, asadar si hormonii secretati de placenta vor avea concentratii mai mici. Acest fapt face posibila aparitia unei menstruatii care de obicei are caractere diferite, culoare maronie, poate sa apara ca o pata pe slip, asociind crampe abdominale. Poate ca in acest moment s-a produs chiar avortul spontan, insa de obicei femeile nu au rabdare pana cand acesta se produce, avortul spontan reprezentand un motiv puternic de stres.

Citește și:

Cum se pune diagnosticul de sarcina neembrionata?

De obicei femeia observa intarzierea menstruatiei sau din contra, pete sangerii pe slip, insa testul de sarcina este pozitiv (datorita hCG secretat de placenta - hormonul gonadocorionic). Medicul specialist este insa cel care pune diagnosticul de sarcina fara embrion in urma unei ecografii pelvine unde observa "oul clar" - sacul embrionar lipsit de embrion.

Care sunt cauzele sarcinii cu ou clar?

Cauzele sunt considerate a fi reprezentate de anomalii cromozomiale ale oului fertilizat.

Cum se sfarseste sarcina neembrionata?

In mod normal aceasta se poate sfarsi printr-un avort spontan ce nu pune in pericol sanatatea (fizica) a femeii si acesta are loc la aproximativ o luna si jumatate, poate mai tarziu. Insa de cele mai multe ori pentru femeie este foarte stresant sa ramana in asteptarea acestui "final" astfel ca cere ajutorul medicului. Acesta poate induce avortul fie prin utilizarea unor medicamente, prin avort prin aspiratie sau tehnica D&C (dilatatie si chiuretaj).

Citește și:

Poti ramane din nou insarcinata?

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.