Setari Cookie-uri

Atentie: Plante interzise pentru gravidute!

Putine gravidute stiu ca pe parcursul sarcinii nu au voie sa consume unele plante. Pentru diferite probleme si modificari care apar in timpul sarcinii gravidutele sunt tentata sa foloseasca plantele in diverse terapii naturiste, chiar daca acestea nu au fost indicate de medicul ginecolog, crezand ca fac bine, dar pot face mai mult rau.


Putine gravidute stiu ca pe parcursul sarcinii nu au voie sa consume unele plante. Pentru diferite probleme si modificari care apar in timpul sarcinii gravidutele sunt tentate sa foloseasca plantele in diverse terapii naturiste, chiar daca acestea nu au fost indicate de medicul ginecolog, crezand ca fac bine, dar pot face mai mult rau.

plante interzise in sarcina Aceste plante nu au efecte doar asupra ta in timpul sarcinii, ci si asupra bebelusului care se dezvolta la tine in burtica. Astfel, daca tu bei un ceai energizant, acesta va avea efecte si asupra micutului. Daca bei un laxativ, la fel il va resimti si bebe, numai ca acesta este insa prea mic pentru a putea reactiona ca un adult la diferite substante, organele lui sunt abia in formare si spre exemplu lui nu i-ar face bine un laxativ, chiar daca este natural, suprasolicitandu-i sistemul digestiv fragil si intestinele in care inca nu se afla... decat lichid. Dar sa vedem care sunt acele plante pe care trebuie sa le eviti cu precadere in timpul sarcinii.

Citește și:

Lista de plante interzice pentru gravidute!

Ardei iute – stimuleaza contractiile uterine;

Anason dulce, Fenicul – Foeniculum vulgare – stimuleaza de asemenea contractiile uterine, putand induce travaliul sau favorizeaza avortul spontan;


Busuiocul cerbilor
– Mentha pulegium - stimuleaza contractiile uterine si este emenagog, adica
stimuleaza venirea menstruatiei; poate favoriza avortul spontan;

Coada soricelului - Achillea millefolium – actiune emenagoga;

Carcel – Ephedra - stimuleaza contractiile uterine;

Cimbru – Thymus vulgaris – contine stimuleaza contractiile uterine, emenagog.

Carmaz – Phytolacca americana - stimuleaza contractiile uterine, emenagog.

Crusinul – Rhamnus – contine derivati antracenici, are actiune emnagoga si abortiva.

Citește și:

Dracila – Berberis vulgaris – contine substante amare, acestea sunt toate interzise in sarcina, orice aliment sau planta amara, dar si alcaloizi toxici.

Feriga – Dryopteris filix-mas – contine substante amare si stimuleaza contractiile uterine.

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.