Setari Cookie-uri

8 Cauze ale avortului spontan

Avortul spontan reprezinta una din marile temeri ale femeilor insarcinate, fiind o intamplare extrem de dureroasa atat pentru gravida, cat si pentru cuplu.

Avortul spontan reprezinta una din marile temeri ale femeilor insarcinate, fiind o intamplare extrem de dureroasa atat pentru gravida, cat si pentru cuplu.

Uneori, cunoscandu-se din timp cauzele care pot duce la un avort spontan, femeile insarcinate pot evita sau trata respectivele cauze astfel incat riscul avortului spontan sa fie eliminat.

Care sunt cauzele avortului spontan?

avort spontan Infectiile cu Toxoplasma Gondii sunt periculoase pentru femeile care raman insarcinate. Acesta este un parazit care se ia de la pisici si care, printre alte efecte (cu simptomatologie silentioasa, neglijabila, astfel incat femeia nici nu stie ca e infectata) produce si avortul spontan. Femeia trebuie diagnosticata si prin tratament poate mentine sarcina.

Mola Hidatiforma reprezinta o alta afectiune, de obicei cu implicatii genetice, placenta mamei suferind anumite anomalii in dezvoltare, astfel fara tratament avortul se produce fara exceptie. In cazurile in care nu se formeaza un fetus viabil, tratamentul este destul de complicat.

Citește și:

Diabetul

Diabetul, mai ales cel insulino-dependent debutat la varsta adulta (de obicei la femeile cu un fond atopic pronuntat poate sa apara, dupa repetate alergii de exemplu sau cu boala in familie) duce la avort spontan.

Afectiunile tiroidiene influenteaza sarcina pentru ca hormonii tiroidieni prezinta efecte asupra ovarului si hormonilor sexuali feminini, astfel ele pot influenta dezvoltarea sarcinii si pot duce la avort spontan.

Rh-ul incompatibil al mamei poate reprezenta o problema in ceea ce priveste evolutia sarcinii. Femeile cu Rh negativ care au ramas insarcinate cu un tata ce prezinta Rh pozitiv au risc crescut de avort spontan pentru ca dezvolta anticorpi antiRh-ul fatului, astfel in omoara. Exista tratament especiale care se fac, astfel ca in zilele noastre o mamica cu Rh negativ in situatia de mai sus, diagnosticata la timp, poate duce sarcina la bun sfarsit, poate avea chiar mai multe sarcini, in functie de si organismul ei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.