Inca 134 de cupluri vor primi, gratuit, finantare pentru procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii: Despre fertilizarea in vitro

Astazi, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer a aprobat un numar de 134 de dosare, dintre cele 180 de dosare noi, depuse in cursul lunii iulie.

De la debutul programului, din 1 iunie 2011, si pana in prezent numarul de dosare aprobate in cadrul programului MS, a ajuns la 192.

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET, sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Anul acesta , Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)

- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.
In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.

Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

Sursa: Ministerul Sanatatii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: