Setari Cookie-uri

Triplu Test pentru femei - interpretarea rezultatelor

Celebrul Triplu Test poarta aceasta denumire pentru ca masoara valorile sanguine a trei hormoni: alfa-fetoproteina (AFP), gonadotropina corionica umana (beta-hCG) si estriolul neconjugat (uE3).

Pentru o apreciere mai buna a varstei gestationale este recomandat ca inainte de Triplu Test sa faceti o ecografie de sarcina pentru a observa atat evolutia, cat si varsta gestationala.

Triplu Test Negativ

In acest caz se considera statistic ca riscurile pentru trisomiile 18 si 21 sau pentru defecte de tub neural sunt foarte mici, neglijabile.

triplu test interpretare rezultate

Triplu Test pozitiv

In acest caz gravida nu trebuie sa se ingrijoreze, adesea se intampla ca acest test sa iasa pozitiv desi copilul este sanatos.

Statistic vorbind, Practic doar 10% dintre mamicile cu triplu test pozitiv vor avea copii cu malformatii. Este insa valabila si reciproca, un test negativ nu garanteaza 100% nasterea unui copil complet sanatos si fara malformatii.

Prin urmare, daca acest test este positiv, este indicat sa faceti ecografii de control si eventual amniocenteza – o analiza exacta pentru malformatiile congenitale si boli genetice.

Citește și:

Foto@Dreamstimeweb

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.