Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre anestezia epidurala la femeile insarcinate

Anestezia epidurala este cea mai frecvent intalnita metoda de ameliorare a durerii in timpul travaliului.

Anestezia epidurala este cea mai frecvent intalnita metoda de ameliorare a durerii in timpul travaliului. Va prezentam,in continuare, care sunt beneficiile, dezavantajele si riscurile unei anestezii epidurale atat asupra viitoarei mamici, cat si asupra nou-nascutului.

Anestezia epidurala pentru femeile insarcinate

Anestezia epidurala este cea mai intalnita forma de anestezie utilizata pentru ameliorarea durerilor gravidei in timpul travaliului. Anestezia epidurala reprezinta o injectie in spatele pacientei, in jurul maduvei spinarii, in spatiul epidural si are la baza o combinatie de corticosteroizi si anestezic local.

Anestezia epidurala blocheaza durerea intr-o anumita parte a corpului, avand scopul de a ameliora durerile si nu de a anestezia complet. Acesta este si motivul pentru care anestezia epidurala este tot mai folosita de catre femeile insarcinate.

Citește și:

Tipuri de anestezie epidurala

Exista, in spitalele din Romania, doua tipuri de anestezie epidurala:

• Anestezie epidurala obisnuita – consta intr-o combinatie de narcotice si anestezice, care se administreaza fie printr-o pompa, fie prin injectii, in spatiul epidural.

• Anestezia combinata epidurala si spinal – aceasta este reprezentata fie de o doza de narcotic sau de anestezic, fie de o combinatie intre cele doua si se injecteaza sub membrana de la suprafata, ce acopera sira spinarii si in interiorul spatiului epidural.

Acest timp de anestezie iti permite sa te misti mai liber si sa poti schimba pozitia, iar efectul ei ar trebui sa dureze intre 4 si 8 ore.

Foto anestezie@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.