Setari Cookie-uri

Pentru gravidute: despre igiena intima in timpul sarcinii

A avea grija de sanatatea corpului presupune pe langa o alimentatie echilibrata si sport, o igiena corespunzatoare care sa asigure nivelul de confort necesar mentinerii sanatatii si a unei stari de bine din interior.

Comunicat de presa

In special in timpul sarcinii, zona intima devine mai predispusa afectiunilor si sensibilitatilor, de aceea recomandarea specialistilor Ropharma este ca igiena feminina sa devina una dintre prioritatile zilnice ale ritualului de ingrijire prenatala.

Totodata, este importanta si informarea in legatura cu modul in care infectiile si bolile asociate igienei precare pot induce afectiuni si fetusului. Cauzele aparitiei acestora pot fi diverse si se pot manifesta la nivelul intregului organism:

gravida igiena intima

• Hormonii de sarcina - acestia cauzeaza schimbarea florei vaginului, dintr-un mediu acid, intr-unul alcalin. Schimbarea pH-ului zonei intime atrage dezvoltarea bacteriilor si creste riscul aparitiei candidozei sau a inflamatiilor aparatului genital;

• Afectiuni din trecut - “daca exista un trecut medical in care au existat mai multe infectii de natura ginecologica, organismul este mult mai predispus sa dezvolte afectiuni asemanatoare, in special in cazul ciupercilor care raman prezente in organism in stare latenta, chiar si dupa disparitia infectiei. Acesta este si cazul candidozei.“ explica specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Citește și:

Cunoscand cauzele ce pot cauza dezechilibre interne in timpul sarcinii, specialistii Ropharma recomanda o serie de pasi simpli care pot fi urmati pentru a preveni aparitia acestor neplaceri:

• Dusurile si apa calduta - “este recomandat dusul in locul bailor lungi, deoarece astfel se diminueaza cantitatea de microbi ce patrund in vagin. Mai mult, baile prea fierbinti pot dauna dezvoltarii fetusului, intrucat sistemul vascular al mamei, aflat intr-un mediu cu temperatura ridicata, ajunge sa pompeze mai mult sange pentru organismul propriu decat pentru copil. Acest lucru duce mai departe la transportarea ineficienta a nutrientilor si oxigenului necesare micutului.” explica specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• Lenjeria intima din bumbac - permite zonei intime sa respire, asigura protectie impotriva transpiratiei si mirosurilor neplacute. Lenjeria din bumbac ajuta si la evitarea cresterii umiditatii, protejand astfel impotriva dezvoltarii bacteriilor sau ciupercilor la nivelul florei vaginale.

Citește și:

Foto: igiena intima a gravidei @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.